Procesul de debitare laser este unul dintre cele mai avantajoase in constructii si este utilizat in prezent de numeroase companii, asa cum este si Analko, una dintre primele companii de pe piata romaneasca ce a integrat in lista de servicii cele mai performante solutii si care lucreaza in permanenta la obtinerea unor noi avantaje tehnologice in functie de evolutia existenta in domeniu. Laserul reprezinta un dispozitiv optic care genereaza fascicule de lumina coerente. Fasciculele laser au mai mult eproprietati, acestea fiind cele care le fac diferite de lumina produsa de Soare, de becurile clasice sau de cele cu led.

Cand a fost descoperit laserul pentru confectii metalice

Modul de functionare a laserului a fost descoperit in 1916 cu ajutorul lui Albert Einsteint, evaluand legile radiatiei prezentate de Plack. Ulterior au fost introduse si conceptele legate de emisia stimulata si cea spontana. Toate aceste rezultate teoretice au fost uitate mult timp si s-a revenit asupra lor dupa al doilea razboi mondial. Astfel abia in 1965 a fost utilizat primul dispozitiv care folosea laserul pentru a taia diverse materiale.

Aceasta masina care a integrat laserul in confectii metalice, a demonstrat capacitatea de a taia inclusiv diamante industriale. O raza laser putea fi inca de atunci ghidata catre o anumita directie cu ajutorul oglinzilor. Inainte ca raza sa paraseasca dispozitivul laser, ea trece prin compartimente in care se afla gazul, in general reprezentat de azot, dioxid de carbon sau oxigen. In acest sistem special raza devine concentrata in momentul in care atinge materialele. Acest sistem functioneaza similar cu ideea experimentala de a concentra o raza de lumina cu ajutorul lupei, pe o hartie, pana cand in final aceasta se aprinde.

Debitarea cu laser este o tehnica ce utilizeaza un fascicul de lumian infrarosie concentrat, cu concentratie foarte mare de energie, cu scopul de a topi sau evapora materialele aflate intr-o zona localizata, cu ajutorul unui gaz care elimina materialul topit. Procesul de debitare este o metoda extrem de rapida si cea mai precisa modalitate de a taia o foarte mare varietate de materiale, nemetale dar mai ales confectii metalice.

Tehnologia laser permite inclusv taierea unor contururi cu geometrii variate, indiferent de cat de complexe sunt acestea iar avantajul sistemului este reprezentat de posibilitatea de a prelucra numeroase materiale si grosimi de tabla, fara sa apara clasice deformari sau zgarieturi pe piesele care au fost prelucrate.

De asemenea, s-a constatat ca un foarte mare avantaj este si viteza cu care laserul debiteaza anumite piese si elemente.  Faptul ca este oferit un interval scurt de prelucrare, faca ca obiectele obtinute, indiferent de scopul si de rolul lor in proiect, sa ajunga mai repede la destinatie, ceea ce va diminua si timpul de finalizare al proiectului.

Persoanele interesate de taiere cu laser in Bucuresti, ar trebui sa apeleze la serviciile oferite de Analko, o companie care se afla pe piata de foarte mult timp si care a integrat in procesul de productie cele mai moderne echipamente astfel incat prelucrarea sa fie realizata eficient si rapid.