Miron Cozma a participat la 10 mineriade, iar pentru trei dintre ele a săvârșit o pedeapsă de 11 ani de pușcărie. Mai mult, tot pentru aceste mineriade a fost aplaudat la Bruxelles de lideri sindicali și personalități din America Latină, printre care chiar și fiica lui Che Guevara, informează ziarulring.ro.

Întors din străinătate, Miron a fost scârbit de ceea ce se întâmplă în țară și consideră că o mineriadă este singurul lucru care ar mai putea salva România: „Da, nu glumesc, mi-e dor de o mineriadă. Vă spun, la modul sincer, că nu am de gând să las poporul ăsta pe mâna hoţilor şi bandiţilor. Păi, e posibil, domnule? Criza de acum din Grecia, de 1,6 miliarde de euro, produce disoluţie socială. În toată Grecia, cât e Grecia de mare, disoluţie socială pentru 1,6 miliarde de euro. Şi, la noi, un primar de sector ia 960 de milioane de euro, deci aproape un miliard, şi nu se întâmplă nimic? Deci, dacă Grecia avea acum 960 de milioane de euro, era salvată. Cât a luat şpagă un primar de sector la noi… Păi, suntem de râsul lumii. De aceea spun că mi-e dor de o mineriadă”, a declarat el.

Miron Cozma s-a făcut şef la Vătafu TV – EXCLUSIV

Mai mult, Miron Cozma nu se limitează la a visa. Acesta plănuiește să scoată oamenii în stradă pentru a reglementa situația actuală în care se află România: „Am de gând să mă pregătesc şi să scot Armata Poporului. Nu vreau să las poporul ăsta să moară de foame şi hoţii să prospere. Nu e vorba de un nou partid cu numele Armata Poporului. Eu am partid (Partidul Social Democrat al Muncitorilor – PSDM), nu-mi mai trebuie altul. Efectiv, o să scot armata, oameni în stradă, ca să fiu mai concret. De ce zic armată a poporului? Veţi înţelege după ce vă voi povesti ce mi s-a întâmplat de curând, în munţii Apuseni, când moţii mi-au spus: «No, iote-l pe Avram Iancu!». Iar dacă nu mă credeţi pe mine puteţi să-l întrebaţi pe mitropolitul de la Cluj, pe Înalt Prea Sfinţitul Andreicuţ, care era Arhimandrit la Alba Iulia. Când am fost şi am pus crucea într-o localitate acolo în Apuseni, când am coborât din maşină m-a întâmplinat o mare de oameni. Toată zona aia a moţilor s-a adunat acolo că a aflat că vine Miron Cozma. Şi când m-am dat jos din maşină ştiţi ce au zis moţii? Au zis: «No, iote-l pe Avram Iancu!» M-a emoţionat foarte mult”, a spus revoluționarul pentru ziarulring.ro.

Deși a petrecut 11 ani în pușcărie pentru faptele săvârșite, Miron nu se teme de consecințele care ar putea apăra. Acesta a mai declarat că și-ar da și viața pentru poporul lui, și că nu se teme de o posibilă arestare: ”Frică, lui Miron Cozma, care a făcut 11 ani de puşcărie politică? Nu vreau să folosesc cuvinte mari, dar vă spun că eu sunt în stare să mor pentru poporul meu!”, a spus acesta hotărât.