copii_cersit_78253900-4089707Noi dezvăluiri e din dosarul de trafic cu minori, în care doi preoţi îi puneau pe copii să jure că nu se vor atinge de banii din cerşit. Aflăm acum că de multe ori, cei mici se hrăneau cu resturi din gunoaie ori dormeau sub poduri. În tot acest timp, cei care i-au trimis la cerşit se îmbogăţeau.

Procurorii DIICOT Târgu Mureş au destructurat o reţea de traficanţi de persoane şi minori, care se foloseau şi de doi preoţi din Târnăveni pentru a convinge victimele să cerşească pentru ei în Franţa. Copiii jurau în biserică că nu vor păstra banii câştigaţi din cerşit şi că vor respecta perioada de trei luni de zile pentru care au fost recrutaţi.

Mai mult, preoţii aveau o evidenţă a persoanelor care jurau în biserică.

Potrivit România TV, micuţii care erau de multe ori trimişi în oraşele din Franţa erau nevoiţi să stea în frig şi ploaie pentru a face rost de bani. Peste noapte, copiilor nu li se puneau la dispoziţie un loc unde să doarmă aşa ei erau obligaţi să înnopteze sub cerul liber sau sub poduri. Când li se făcea foame, micuţii căutau în gunoaie resturi de mâncare. În tot acest timp, ei primeau pentru banii pe care reuşeau să-i strângă, drept recompensă, sume modice care puteau să ajungă în jur de 150 de lei.

Orgii s*xuale cu călugăriţe în “cultul interzis”. Dezvăluiri din arhiva secretă a Vaticanului

Cei care îi coordonau s-au îmbogăţit însă. În puţin timp, ei au reuşit să strângă peste 100.000 de euro.

De asemenea, şi-au umplut conturile şi au cumpărat maşini ori imobile din banii obţinuti de copii.

Tribunalul Mureș a emis, miercuri, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele a trei persoane acuzate de DIICOT de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și complicitate la trafic de persoane.

Potrivit DIICOT, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu 2009, cei trei inculpați, precum și doi suspecți, au constituit un grup infracțional organizat, cu preocupări pe linia traficului de persoane și a traficului de minori, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea cerșetoriei pe relația Franța.

DEZMĂȚ și DEPRAVARE la o mănăstire. Ce au făcut mai multe CĂLUGĂRIȚE sfidează bunul simț

DIICOT îi acuză pe cei trei că racolau minori din comunități sărace din județul Mureș pentru practicarea cerșetoriei în Franța, pe care îi exploatau și îi înfometau, iar pentru a-i determina să le predea toți banii obținuți din cerșit, îi puneau să jure în fața a doi preoți din orașul Târnăveni.

Într-un comunicat de presă al DIICOT se arată că, anterior deplasărilor în străinătate, la îndemnul liderului grupării, doi preoți din Târnăveni “au determinat victimele să depună un jurământ, profitând de teama de divinitate a acestora, prin care acestea se obligau să nu-și însușească din sumele obținute din activitatea de cerșit, ci să predea toate sumele traficanților”.

De asemenea, în comunicat se arată că minorii jurau să respecte perioada de trei luni pentru care au fost recrutați, cei doi preoți obișnuind să țină o evidentă nominală a persoanelor pe care le-au determinat să jure.

Related

comments