elicopter_prabusit677_17156600-6437512Pilotul care a murit sâmbătă în accidentul aviatic din Odorheiu Secuiesc îşi cumpărase aparatul de zbor pentru a ajunge mai repede la şcoala de nevoi speciale unde învaţă fetiţa sa, oarbă de la naştere. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a murit după ce elicopterul a explodat, la scurt timp de la decolare.

Alin Neagoe a decolat de la o bază din apropiere de Odorheiu Secuiesc. Era cu doi prieteni, fiecare zbura cu aparatul său, în clipa in care Alin a anunţat că are probleme. Imediat după ce a ajuns în aer, pilotul le-a cerut prietenilor săi să elibereze pista, pentru că are o problemă la rotor. Nu a mai apucat să aterizeze, pentru că aparatul de zbor s-a prăbuşit între copaci.

“La foarte scurt timp de la decolare s-a prabusit intr-o padure din apropierea drumului national 13A, la circa 150 de metri de acest drum”, a declarat procurorul Doru Diacovin, procuror Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş.

Motorul aparatului de zbor a explodat. Cum acesta se afla sub scaunul pilotului, Alin n-a avut nicio şansă de supravieţuire.

Girocopterul a luat foc în aer, iar când a ajuns la sol a ars în întregime. Unul dintre prietenii pilotului a venit imediat aici, dar nu a mai putut face nimic pentru că aparatul de zbor era în flăcări, iar amicul său a murit carbonizat.

“Un om exceptional, un mare iubitor al mortor sportului, a concurat la multe raliuri, un familist convins si un om prosper in afaceri.  Ţi se inmoaie picioarele efectiv, oricat de mare si tare sau puternic ai fi”, a povestit prietenul pilotului mort in accident.

Trupul pilotului a fost găsit abia după ce pompierii au stins focul. Era prins de scaun.

Alin Neagoe avea 39 de ani. Era un prosper om de afaceri şi avea o familie frumoasă – o soţie şi doi copii- o fetiţă de 6 ani şi un băieţel de 4 ani. Cumpărase girocopterul în luna aprilie pentru a putea ajunge mai repede de la Tuşnad, unde locuia, la Cluj-Napoca, unde fiica sa oarbă urma cursurile unei şcoli pentru copii speciale.

Prietenii săi spun că îi făcuse o verificare tehnică chiar înainte de zborul care i-a adus sfârşitul.