DOMO executata silit

SC Family Home Concept SRL, compania creată anul acesta prin redenumirea SC Domo Retail SA, firma înfiinţată în 1994 de omul de afaceri Lorand Szarvadi prin care comercializa electrice şi electrocasnice prin magazinele Domo, intrată recent în insolvenţă, se luptă în instanţă pentru suspendarea şi anularea executării silite dispuse de Direcţia Marilor Contribuabili din cadrul ANAF. Compania îşi explică declinul prin criza financiară, dezvoltarea vânzărilor online de către concurenţă şi scăderea “adaosului aferent vânzărilor”. 
DOMO executata silit

La doar două  luni de la înfiinţare, compania SC Family Home Concept SRL (FHC), fosta Domo Retail SA, prin care omul de afaceri Lorand Szarvadi a pornit, în 1994, dezvoltarea lanţului de magazine electrocasnice Domo, se confruntă cu o serie de probleme, atât cu furnizorii cât şi cu Fiscul. Luna trecută au intrat în insolvenţă, la propria cerere, iar în această perioadă aşteaptă termen într-un proces pe care l-au intentat Fiscului, care, pe 1 septembrie,  i-a executat silit, în urma unor controale efectuate în luna iulie a acestui an.

Care sunt cele mai căutate locuinţe

Cursul euro poate ajunge din nou la 4,5 lei şi chiar mai sus, din cauza presiunilor externe din ultimul trimestru al anului

BNR: Posibile riscuri în perioada următoare pentru cei cu credite Prima Casă. Dobânda ar putea creşte

DOMO executata silit

Potrivit dosarului aflat pe masa magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, acolo unde se judecă cazul FHC vs. Fisc, controalele din luna iulie au fost efectuate de AJFP Covasna şi au vizat activităţi din perioada 2009-2015 ale companiei, iar concluzia organelor fiscale a fost aceea că SC Family Home Concept are obligaţii suplimentare de plată în valoare de aproximativ 5,4 milioane de lei (aproximativ 1,9 milioane de euro), din care în jur de 4,6 milioane de lei TVA stabilit suplimentar pentru perioada ianuarie 2009 – aprilie 2015, peste 506.000 de lei ca majorări de întîrziere TVA pentru perioada 25.03.2011 – 08.072015 şi 293.000 de lei cu titlu de penalităţi de întârziere TVA.
Continuare pe economica.net

Related

comments