“Erau foarte multe femei care suportau aceleași condiții inumane pe care le am suporat și eu. Eu, fiind o persoană publică, a fost impactul foarte mare, că nu am putut să fac nimic. Ceea ce se întâmplă într-un arest preventiv, în arestul Capitalei, mai puțin în penitenciar, este grav. Că nu am putut să mă coafez nu e o dramă, dar că nu am putut să fac mișcare, te afectează psihic. Cine pleacă din închisoare, pleacă bolnav pentru toată viaţa”, a spus Elena Udrea, la B1 TV.

Întrebată de ce crede că a fost arestată, Elena Udrea a explicat că Laura Codruţa Kovesi a vrut să câştige popularitate, mai ales că nu au existat acuzaţii în trecut împotriva fostului ministru al Turismului.

“Ţintind către Elena Udrea, a ţintit corect din punct de vedere al unei strategii de imagine. Îmi asum că nu am reuşit să echilibrez în opinia publică imaginea mea. Eu consider că am fost un Ministru foarte bun, dar tocurile au acoperit munca mea. Doamna Kovesi, arestându-mă, a avut de câştigat în popularitate. Nu ştiu ce a câştigat din această popularitate, dar nu exclud că va candida în viitor. Nu exclud să vrea să faca politică fiindcă nici o putere nu e completă dacă nu deţii puterea politică. Un lucru este clar. Eu nu am apărut îmtâmplător în lupta aceasta împotriva corupţiei în condiţiile în care până la 2 februarie nu a existat nici o acuzaţie”, a mai spus Elena Udrea.

Elena Udrea: “Ştiam că voi fi arestată de mult timp”

Ea a mai declarat că se aştepta să fie arestată, dar că nu se aştepta la denunţul din februarie:“Eu ştiam că voi fi arestată de mult timp. Nu ştiam pentru ce. Evident că nu avea de unde să ştiu că acestea vor fi motivele. MI-am dat seama ce se întâmplă: o preluare a puterii. În campania electorală am fost cel mai atacat candidat vreodată. De la arestarea soţului meu, până la scoaterea acelor fotografii cu Alina Bica, totul a fost împotriva mea. Ce se întâmpla cu campania dacă domnul Iohannis era judecat pentru incompatibilitate în timpul campaniei? Tot ce s-a întâmplat în campanie a fost cea mai mare bătălie dată împotriva unui candidat. Cred că după aceea, s-a vrut doar reducerea la tăcere a celor care ştiu nişte lucruri. Nu am mai putut vorbi după arest”.

Udrea mai este de părere că lucrurile pe care le ştie pot aduce prejudicii unor oameni cu funcţii importante, care au vrut să o reducă la tăcere.

“S-a întâmplat să fiu un om care s-a aflat în proximitatea puterii pentru zece ani şi cunosc multe lucruri. Sunt mulţi oameni care cunosc lucruri, dar sunt prea puţini care au curajul să le spună. Aceste lucruri pot aduce mari prejudicii pentru nişte oameni cu mari funcţii. După ce am spus nişte lucruri şi consecinţa a fost că am fost arestată”, a spus Elena Udrea.

sursa

Citeste si:

Iohannis: Am convingerea că în scurt timp vom face paşi semnificativi pentru a intra în Schengen

Victor Ponta: Miercuri vom da un proiect de hotărâre pentru cardul de sănătate

Elena Udrea eliberată: închisă 72 de zile, s-a îngrăşat 5 kilograme. Ce semne avea pe chip la ieşire

Critici de la Klaus Iohannis pentru Victor Ponta. “A plecat în turneul din statele arabe pe cont propriu. Este o metodă inedită de a face politică externă, fiecare de capul lui”