Românii din diaspora belgiană au făcut tot ce e omeneşte posibil să-i aducă la Bruxelles, pe 25 aprilie, pe reprezentanţii noştri la concursul Eurovision 2015. Aceştia s-au oferit, în condiţiile în care TVR a susţinut că nu există un buget de promovare, peste hotare, a piesei ”De la capăt”, să-i deconteze trupei Voltaj cazarea, masa şi transportul.

Numai că, nici în aceste condiţii, Călin Goia nu şi-a făcut apariţia: “Noi aveam deja un angajament, pe care l-am semnat înainte să aflăm că vom cânta la Viena. Nici la Londra nu am ajuns, căci şi acolo am fost invitaţi. Ne pare foarte rău, nu am putut participa. Ne doream mult, dar avem un program extrem de încărcat. Ştiu că s-au suprapus nişte evenimente. Am încercat, dar nu s-a putut, aveam multe contracte semnate din timp”, ne-a declarat solistul de la Voltaj.

Cei din diasporă au declarat însă, pentru portalul belgian www.oikotimes.com, după ce ar fi stat de vorbă cu membrii trupei, că Voltaj fi cerut bani pentru concert, pe motiv că nu sunt obligaţi să-şi promoveze piesa care va reprezenta România la Eurovision 2015 gratis.

Eurovision 2015: O vor susţine pe sârboaică!

“Cum, din diferite motive, Voltaj nu a dorit să vină, suntem fericiţi să-i spunem «Bun venit!» Bojanei Stamenov, reprezentanta Serbiei la Eurovision. Aşadar, acum ştim, cu siguranţă, cu cine trebuie să votăm în prima semifinală Eurovision”, s-a mai precizat în publicaţia belgiană.

Eurovision 2015: Programul concursului

Eurovision 2015 se va desfăşura la Viena (Austria), ţara care va organiza concursul, după ce travestitul Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014, cu piesa „Rise Like a Phoenix“. În prima semifinală, care se va desfăşura pe 19 mai, vor participa 16 ţări, între care România şi Moldova, iar în cea de-a doua, de pe 21 mai, 17 ţări, urmând ca marea finală a concursului Eurovision 2015 să aibă loc pe 23 mai.

Din data de 17 mai până pe 23 mai 2015, principalul punct de atracţie pentru toţi fanii Eurovision 2015 este Rathausplatz (Piaţa Primăriei) din Viena.

În intervalul 17 – 23 mai 2015, satul Eurovision din Piaţa Primăriei (Rathausplatz) oferă muzică live susţinută de participanţii la concursul muzical, vizionare pe ecran, în public, aşa-numita public viewing, seri tematice, program pentru familii şi multe altele.

click.ro