Escrocii care insala oameni prin metoda “accidentul” si-au perfectionat modul de operare, iar acum cauta victime din randul romanilor care au copiii plecati la munca in strainatate.

Stiu ca parintii primesc bani in tara si sunt dispusi sa plateasca orice suma li se cere.

O femeie de 62 de ani, din Brasov, a fost inselata cu cateva mii de euro de un detinut din Penitenciarul Tulcea care s-a dat drept fiul ei la telefon si a spus ca a facut un accident in Marea Britanie, iar ca sa scape are nevoie de multi bani.

Femeia din Brasov a fost sunata zilele trecute de un barbat de 28 ani care s-a dat drept fiul ei. Individul i-a spus ca a produs un accident in Anglia, iar ca sa scape are nevoie urgent de 5.500 de euro si 500 de lire. A rugat-o sa mearga in Gara din Buzau si sa ii dea banii unei tinere din Braila care o astepta acolo.

Fara sa stea pe ganduri, femeia s-a conformat si a dus suma ceruta, dar dupa doua ore si-a dat seama ca este ceva in neregula si si-a sunat fiul. Cand acesta i-a spus ca nu a facut niciun accident, victima a mers la politie.

Ofiterii de la Biroul de Investigatii Criminale din Buzau au gasit-o pe tanara si asa au aflat ca barbatul de 28 de ani a sunat din Penitenicarul Tulcea, unde este inchis. Amandoi sunt cercetati acum pentru inselaciune, fapta care se pedepseste cu 5 ani de inchsioare. Banii inca nu au fost recuperati.
 sursa

Related