Puteti incepe sa incorporati filosofia feng shui-ului atunci cand vine vorba de gandirea constienta a spatiilor si organizarea lor conform principiilor sale, astfel incat locuinta  sa va influenteze pozitiv; caci, in cele din urma, casa noastra este templul in care ne odihnim, ne hranim, ne curatam si, prin urmare, unde ne reincarcam toate energiile.

Mai jos va spunem cum sa decorati casa in functie de feng shui, astfel incat sa puteti folosi mai bine energiile si sa aveti o casa in armonie.

  1. Holul: intrarea in casa

Potrivit feng shui, holul este cea mai importanta camera a casei dintre toate, pentru ca este intrarea in casa noastra si prin acolo intra in Qi sau in energia vitala. Este adevarat ca unii dintre noi au etaje de cativa metri, dar cu cat holul  poate fi mai larg, cu atat mai bine, pentru ca energia se poate raspandi si curge mai bine prin casa.

Trebuie sa va asigurati ca aceasta zona are suficiente elemente si ca nu este supraincarcata cu lucruri, deoarece cu cat Qi este mai mult la intrare, cu atat este mai probabil sa stagneze si nu poate curge in toata casa.

  1. Fara oglinzi in fata usii

Principiul feng shui-ului auriu este ca nu ar trebui sa existe oglinzi in fata usilor, mai ales in hol, deoarece atunci cand intra Qi-ul sau energia vitala, acesta sare de pe oglinda si iese imediat din casa.

Dar asta nu inseamna ca nu puteti avea oglinzi. De fapt, daca apartamentul este foarte mic, puteti sa il extindeti vizual cu oglindi, dar trebuie sa stiti cum sa le amplasati corect. Puteti pune oglinzile pe peretii laterali, astfel incat sa nu stea in fata usii.

  1. Lumina

Cu cat mai multa lumina naturala intra in casa cu atat mai bine, pentru ca lumina este sinonima cu energia. Incercati sa evitati locurile inchise si foarte intunecate si pastrati jaluzelele si perdelele deschise atata timp cat puteti.

Daca exista zone ale podelei care sunt in mod inevitabil foarte intunecate, atunci ajutati-va cu lumina artificiala calda si lumanari, deoarece, potrivit feng shui, lumanarile sunt un element de foc si, prin urmare, sunt excelente pentru armonizarea energiei.

  1. Ordine si curatenie

Un alt principiu al feng shui-ului este golirea, ordinea si curatarea. Conform acestei filozofii, este esential sa golim tot ce avem in casa si sa aruncam tot ce acumulam, sa gasim locuri potrivite pentru lucruri si sa mentinem curatenia, astfel incat Qi-ul sa curga mai bine.

  1. Geometrii curgatoare

Atunci cand alegeti mobilierul pe care il veti include in camera  de zi, incercati sa echilibrati geometriile acestora, tablouri canvas personalizate de pe tablofy.ro. Adica, daca aveti o canapea dreptunghiulara, combinati-o cu o masa rotunda, deoarece geometriile circulare, ovale sau continue si fara unghiuri, permit energiei sa curga mult mai bine decat unghiurile si cele drepte. Potrivit feng shui, o sufragerie pe forma rotunda, de exemplu, imbunatateste energia in acea zona.

Acestea sunt doar cateva sfaturi pentru organizarea casei in mod feng shui dar vestea buna este ca sunt disponibile ghiduri complete pe acest subiect, astfel incat sa nu ratati niciun coltisor.