festival-de-racituri-la-tismana-3829508

Ploaia si vremea rea nu i-au tinut departe pe pofticiosi de festivalul raciturilor organizat ieri pentru a patra oara in ultimii ani la Tismana.

Turisti sau localnici, consumatorii de ocazie au avut de ales intre diferitele feluri de piftii si sarmale, o noutate la editia din acest an reprezentand-o retetele raw vegan.

Rozana Butulescu, proprietara unui restaurant deschis recent in municipiul Targu Jiu, a fost cea care a reusit sa starneasca cel mai mare interes din acest punct de vedere, curiosii incercand pe rand atat piftiile, cat si sarmalele sau prajiturile facute altfel decat le stie toata lumea.

Pana si membrii juriului au ramas impresionati, o turista constatand ca in retetele respective se gaseste destul de mult mac. “Macul e afrodiziac, poate ne da si noua idei sa devenim raw veganieni, dar nu cred ca ne face rau pentru ca semintele sunt recomandate de orice nutritionist”, a spus un client.

CITESTE SI: FRIPTURĂ DE BRAŞOV

GOGOSARI IN OTET: Cea mai bună reţetă

Chec de legume cu carne

Cele mai multe retete s-au bazat insa pe produse traditionale, respectiv, ciolan de porc, sorici, dar si pasare, prepelite sau fazani. Proprietarul unei pensiuni din Mehedinti, Mitica Popescu, a mentionat chiar ca a trebuit sa fiarba vreo 50 de capete de somn si stiuca pentru a scoate o piftie buna, cantitatea mare fiind necesara pentru a compensa lipsa gelatinei

Vremea rece a tinut insa cu expozantii, reprezentantii unor pensiuni si hoteluri din zona, tot ce a fost expus pe mese fiind consumat in cateva minute. In ciuda ploii, s-a stat la coada pentru sarmalele oferite gratuit de catre organizatori, filiala judeteana a ANTREC, cei care s-au “orientat” repede reusind sa deguste si cele mai multe produse.

“Eu m-am ales cu niste must. Aici trebuie sa vii cu ceva tupeu, cu plasa dupa tine si sa dai din coate ca e multa lume, daca vrei sa prinzi ceva. Dar si mustul e bun pentru ca e proaspat”, a spus un turist care a preferat sa priveasca multimea mai de la distanta decat sa se inghesuie pe la mesele cu tot felul de bunatati pe ele.

sursa: ziare.com

Related

comments