Fișa medicală a lui Victor Ponta, tradusă din limba turcă în limba română, publicată de rtv.net, arată că premierul s-a internat la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul cu dureri la genunchiul piciorului stâng. Diagnosticul preliminar pus de medicii turci a fost „entorsă și tensionarea ligamentului încrucișat (anterior, posterior) genunchi”, urmat de un diagnostic final: „ruptură de menisc”. Conform documentului, echipa medicală a constatat o „ruptură degenerativă pe meniscul medial, care a fost reparată cu trei suturi, toate interioare”. S-a depistat o leziune mare de gradul 4 a cartilajului femural lateral și o leziune de gradul 2-3 pe suprafața articulară a cartilajului medial. „Suprafața medială de articulare a tibiei avea lipsă, în totalitate, țesutul cartilaginos”. Medicii descriu în detaliu cum a decurs operația, document din care reținem că premierul a beneficiat de o „grefă cu endobuton de 20 mm, un bioșurub de 25 mm și o capsă U-Staple de tibie în unghi înclinat”.

Premierul a fost supus, în data de 15 iunie, unei intervenții astroscopice de reconstrucție a ligamentului încrucișat anterior și la o intervenție astroscopică de „rezolvare” a meniscului. După operații, pacientului i s-au recomandat o serie de exerciții fizice, printre care amintim „mișcări de alunecare ale călcâiului pe perete, exerciții de ridicare a piciorului întins de pe planul patului, din poziția culcat, exerciții de extensie și flexie activă a genunchiului”. Doctorii menționează că pacientului i-a fost aplicată o orteză pe genunchiul stâng.

La 19 iunie, echipa medicală l-a inclus pe Ponta într-un program de fizioterapie și reabilitare, recomandând pacientului să revină la control săptămânal, în cadrul policlinicii spitalului. O zi mai târziu, medici au dispus externarea sa, pe fondul unei stări generale bune și lipsei complicațiilor postoperatorii. Premierului i-a fost adus la cunoștință faptul că pansamentul trebuie schimbat o dată la două zile și că trebuie menținut cel puțin 15 zile. De asemenea, pacientul trebuie să evite zona operată să intre în contact cu apa.

Iată fișa medicală a premierului, obținută de jurnaliștii rtv.net.