Coroanele funerare și aranjamentele florale sunt o parte integrantă a înmormântărilor și pot ajuta la exprimarea sentimentelor în momente triste. Există aranjamente funerare din flori naturale cu diametrul coroanei de până la 90 cm. Aceasta înseamnă că, cu cât ai fost mai apropiat de persoana moartă, cu atât ar trebui să fie mai mare coroana funerară. Această tradiție s-a dizolvat puțin în ultimele decenii. Dar și astăzi este obișnuit să se aleagă o coroană mare pentru a exprima aprecierea față de decedat și de rudele acestuia. Însă nu este obligatoriu să oferi o coroană mare, deoarece poți alege un aranjament funerar într-o dimensiune standard de 55 cm. Chiar și un buchet mic și frumos de doliu poate exprima un gest plin de compasiune în momentele triste. Indiferent dacă este o coroană de flori sau un aranjament floral – floristica funerară este întotdeauna un ultim salut adecvat și este foarte apreciat de rude.

Coroane funerare de flori naturale pentru colegi și vecini

Decedatul a fost membru al asociației tale, un coleg din compania ta sau un vecin apreciat din blocul tău? Atunci comandă aranjamente funerare din flori naturale împreună cu o panglică pe care sunt prezentate condoleanțe în numele asociației sau în numele companiei. Deoarece coroanele mari – indiferent dacă este o versiune clasică verde sau coroanele florale care sunt mai scumpe, se poate face o chetă în numele tuturor vecinilor. În acest caz, la comanda coroanei funerare, specifică pe panglică numele tuturor celor implicați.

Coroanele funerare sunt întotdeauna o expresie de apreciere, respect și afecțiune pentru decedat. O sală de doliu fără decor sau un mormânt fără coroane funerare pare adesea trist și un mormânt părăsit. Prin urmare, florile pot decora sala funerară și pot crea o atmosferă mai prietenoasă și în același timp pot fi un element pentru decorarea mormântului. Buchetele funerare și aranjamentele funerare sunt o alternativă plăcută la coroana funerară. Dacă ai fost foarte apropiat de decedat, este recomandabil să aduci un frumos aranjament floral sau o coroană funerară formată din crini albi sau cu florile preferate ale decedatului.

Coroane funerare – Simbolism

În cultura de creștină, coroana funerară rotundă reprezintă infinitul și viața după moarte. În afară de iudaism și islam, coroana funerară este utilizată în aproape toate culturile ca parte a ceremoniei funerare. Fiecare floare din coroana funerară are propriul său sens. Trandafirii sunt florile clasice pentru coroane de flori. Sunt considerați un simbol al iubirii și acolo unde există iubire reală, există o durere mare în caz de moarte. Este ideală coroana din trandafiri roșii sau alte flori roșii. De asemenea, poți alege o coroană funerară în alb și roșu. Crinii, pe de altă parte, reprezintă puritatea inimii și a luminii. Pentru decorațiunile mari, acestea sunt utilizate mai ales în alb sau roz prăfuit. Cala albă simbolizează nemurirea și, prin urmare, este adesea folosită pentru coroane și aranjamente funerare. Dacă culoarea preferată a celui decedat era violet, atunci comandă aranjamente funerare din flori naturale mov. Cu toate acestea, alegerea culorii depinde nu numai de preferințele defunctului, ci și de perioada anului.