familia_ceausescu_39296300-1656204-3019780-5451716Dumitru Avram, fost consilier de presă al lui Nicolae Ceauşescu, a vorbit, la România TV, despre averea familiei Ceauşescu şi despre ultima perioadă din viaţa dictatorului. Avram spune că Ceauşescu nu avea mai mult de un milion de lei pe carnetele de CEC şi, în afară de îmbrăcaminte şi maşinile pe care le primise cadou, nu avea altă avere.

Astfel, în timp ce presa vorbeşte despre conturi de milioane de dolari ascunse în conturi din Elveţia, fostul consilier de presă al lui Nicolae Ceauşescu spune că dictatorul nu avea averi ascunse. Mai mult, Dumitru Avram consideră că se aştepta pedeapsa cu moartea.

Vreau să vă spun: Ceauşescu, pe carnetele de CEC, nu avea mai mult de un milion de lei. (…) Se cam aştepta pedeapsa cu moartea. Ei nu au avut averi, în afară de îmbrăcăminte şi maşinile pe care le primiseră cadou… Nu au avut altă avere. Li s-au luat din casă şi pasta de bărbierit, şi maşinile de ras, ciorapi şi lenjeria intimă. A fost o chestiune greu de imaginat, nu se poate ca în vremurile astea să ajungem în halul ăsta de degradare umană. Ce au făcut oamenii ăia să fie umiliţi în halul ăsta?“, a declarat Avram.

În acelaşi timp, fostul deputat PRM consideră că familia Ceauşescu are “tot dreptul să primească despăgubiri morale pentru traumele la care au fost supuşi”, alături de bunurile care i-au aparţinut.

Ce s-a întamplat când i-a fost interzisă Elenei Ceausescu intrarea în altar FOTO

Un obicei aparent bizar al lui Ceauşescu „botezătorul”, dezvăluit de apropiaţi. „Făcea asta inclusiv cu diplomaţii străini”

Sa ne amintim: Ceaușescu – Ascensiunea și decăderea | VIDEO

Averea lui Pacepa era incomparibil mai mare decât averea întregii familii Ceauşeştilor. Şi uite că Pacepa e reabilitat, scrie de rău în continuare împotriva României şi a primit înapoi tot ce a cerut statului român, inclusiv gradele militare. (…)

Cea mai durerosă pierdere a familiei Ceauşescu este plecarea membrilor ei de pe această lume. Nu mă refer la cei doi, cât la copiii lor. Lunile de puşcărie ale Zoei, ale lui Valentin, drama lui Nicu Ceauşescu cred că au contribuit în mare măsură la plecarea lor prea devreme de pe lume. Ce să mai recuperezi  când n-a mai rămas din toată familia decât Valentin şi un frate al lui Ceauşescu, care nu stă nici el prea bine cu sănătatea”, a adăugat Dumitru Avram.

“Niciun alt lider din generaţia lui Ceauşescu nu a făcut măcar puşcărie, darămite să fi fost pus în faţa plutonului de execuţie. (…) E o ruşine într-adevăr”, a conchis fostul consilier.