generatoare-gaz

Întreprinderile mici și mijlocii reevaluează necesitatea de a avea un generator de curent pe gaz ca soluție de back-up pentru compania lor. În fiecare an, mii de proprietari de întreprinderi mici de pe glob se vor confrunta cu o întrerupere a puterii. Pierderea de putere la un moment nepotrivit poate fi foarte costisitoare pentru linia de jos, iar generatoare de curent pe gaz oferă mai multe avantaje practice care merită luate în considerare.

În ultimii ani  firmele care vând generatoare electrice au remarcat  o creștere substanțială a numărului de proprietari de mici firme care le contactează pentru grupuri generatoare de curent pe gaz natural. Aceste generatoare pot varia de la dimensiuni mici de la 25 kW până la 300 kW sau mai mult.

Gazul natural se potrivește mai multor soluții de back-up pentru proprietarul întreprinderii mici, iată câteva dintre principalele avantaje:

  • Generatoarele sunt mai ecologice, caci gazul natural este unul dintre cei mai curați combustibili fosili.
  • Legarea într-o linie existentă de gaze naturale este o opțiune convenabilă și rentabilă.
  • Este ideal pentru reducerea costurilor permanente, atunci când este folosit pentru alimentarea facilităților pentru afaceri mici, precum restaurante, magazine mici, birouri și case. Acest lucru se întâmplă în principal, deoarece energia electrică de la sursa principală de utilitate este întotdeauna disponibilă și mult mai ieftină
  • Elimina majoritatea considerațiilor de combustibil (depozitare, realimentare, deversare, deșeu și întreținere).
  • Gazul natural nu produce un miros înțepător ca în cazul altor generatoare
  • La generatoarele diesel, combustibilul trebuie verificat anual pentru a va asigura ca impuritățile nu influențează fluxul de combustibil. In cazul gazelor natural nu exista aceasta problema.
  • Gazul natural este ușor disponibil în orașele mari, deoarece este livrat direct prin conducte.
  • În timp, oferă o cheltuială mai scăzută si facturi mai mici de întreținere
  • Gazul natural este un combustibil curat care nu necesita testare, certificare sau licențe. Nivelul ridicat de emisii nocive produse de generatoarele pe motorina creste dificultatea obținerii unui certificat de calitate a aerului
  • Deoarece gazul natural este alimentat de obicei prin conducte subterane, fluxul de combustibil este in mare măsura securizat. In timpul unei crize, livrările de combustibil sunt adesea întârziate dar gazul natural e mereu la dispoziție prin conducte.

Opțiunea generatoarelor de curent pe gaze naturale a permis persoanelor fizice  și întreprinderilor mici deopotrivă să facă o alegere eficientă din punct de vedere al costurilor, care să integreze infrastructura existentă, în special dacă există deja o conducta de gaz spre locație. Atunci când instalați mai multe generatoare de electricitate pe gaz natural in configurație paralela, acestea nu numai ca pot produce o putere comparabila sau chiar mai mare ca generatoarele diesel. Un generator de curent pe gaz natural de înaltă calitate închiriat oferă o modalitate suplimentară de a economisi și mai mulți bani în raport cu achiziționarea unui nou.

Firmele producatoare au cunoscut o creștere a vânzărilor generatoarelor de gaz natural mai mici. Cu tehnologia de azi, liniile generatoare de curent cu gaz natural pot reduce cheltuielile de capital pe durata de viata a sistemului, comparativ cu generatoarele diesel obișnuite.