Patronii cehi pun la dispoziţie 176 de posturi. Aceştia caută operator, lucrător în producţie – asamblarea aparatelor de aer condiţionat, operator autoclave/asamblor, şlefuitor, lucrător în prelucrarea lemnului, software support analyst. Salariile încep de la 750 € pe lună.

Poştaş şi asistent medical în Germania

Sunt oferite 138 joburi şi se caută: asistent medical generalist, factor poştal, tâmplar, fierar-betonist, agent de pază, agent de securitate, comisionar, tehnician sisteme de securitate, optician, manager vânzări, tehnician electronică, strungar, mecanic auto, operator stivuitor, mecanic echipamente pneumatice şi hidraulice. Salariile pornesc de la 1.500 €.

Suedezii vor femeie de serviciu

Patronii pun la bătaie 45 de posturi. Se caută femeie de serviciu, vopsitor auto, mecanic auto. Salariul acordat este de 8 € pe oră, deci în jur de 2.000 € pe lună. Este necesar să mai fi lucrat în străinătate şi să ştiţi engleză. Suedezii cer CV în limba engleză, dar şi referinţe de la foşti angajatori.

Primă de 25% pentru duminicile lucrate

În Irlanda sunt 10 joburi pentru muncitori necalificaţi şi culegători de ciuperci. Irlandezii oferă 8,65 € pe oră şi se lucrează 40-48 de ore pe săptămână. Cine munceşte şi duminica primeşte o primă de 25%. În Belgia sunt două posturi pentru  şofer camion şi în Spania unul de maseur. Mai multe informaţii găsiţi pe www.eures.anofm.ro.

Elveţienii vor bone tinere

Elveţienii caută bone şi pun la bătaie 10 posturi. Se adresează tinerilor între 20 şi 29 ani, care cunosc foarte bine engleza sau germana. Candidaţii trebuie să aibă studii superioare în domenii care implică munca cu copiii (profesor, educatoare). Pe lângă un salariu de 700 de franci elveţieni se vor da asigurări de sănătate şi de accident, de transport, precum şi 120 de lecţii de limba germană/franceză plătite de familie.

Salarii mari în Austria şi Norvegia

Un angajator din Austria are vacant un post dezvoltator software. Candidaţii trebuie să vorbească engleză şi germană, iar salariul oferit este de 2.600 € pe lună. Se caută şi un software engineer în asamblare finală, iar  salariul minim este de 16,80 € pe oră. Tot în Austria mai este vacant un post de inginer electrician în industria de automobile pe perioadă nelimitată, dar şi unul de software developer. Salariul e de minimum 16,80 € brut/oră. În Norvegia, sunt două posturi de bucătar preparate indiene, pentru care angajatorul solicită experienţă de 5-10 ani şi limba engleză. Salariul este de 31.000 – 43.000 €/an, în funcţie de experienţă.

Peste 52.000 € pentru doctoranzi

Tot în Norvegia, pentru un post de coordonator de cercetare trebuie să aveţi doctoratul în securitatea calculatorului sau criptologie. Angajatorul oferă un salariu anual de 52.500 €, adică 4.375 € pe lună. CV-urile se trimit pe adresa de mail [email protected], până la 1 august.

8 lire pe oră să îngrijeşti bolnavi

Marea Britanie. Sunt oferite 22 de posturi pentru îngrijitor persoane, asistent medical şi infirmier. Ora de lucru este plătită cu 7-8 lire, astfel că pe an se pot depăşi 15.000 de lire. Vârsta cerută este între 20 şi 50 de ani, minim studii liceale, experienţă în domeniul îngrijirii la domiciliu, spital sau în azil constituie un avantaj, iar engleza e obligatorie.