Te gandesti sa cumperi o hala agricola sau o acoperire agricola pentru afacerea ta, dar nu ai idee despre procesul birocratic de urmat pentru a obtine autorizatiile de instalare? Nicio problema, in acest articol vei gasi toate raspunsurile de care ai nevoie. Adaposturile si tunelurile mobile sunt o solutie practica si versatila pentru oricine are nevoie de noi spatii acoperite. Diverse sectoare industriale il folosesc pe scara larga, in special cel agricol, unde masinile, echipamentele si diversele produse trebuie intotdeauna protejate si adapostite. Puteti folosi halele noastre mobile ca acoperiri agricole sau ca magazii de scule agricole.

In primul rand sa vedem impreuna ce hale agricole se mai numesc si corturi agricole; Halele agricole sunt structuri concepute si proiectate special pentru a raspunde nevoilor profesionistilor care lucreaza in sectoarele agricole si zootehnice. Sunt solutii destinate companiilor care au nevoie sa extinda sau sa creeze suprafete acoperite pentru depozitarea materialelor, pentru depozitarea uneltelor agricole, constructia de structuri pentru adapostirea fanului si capace pentru furaje, cresterea animalelor, plante agricole in sens larg. (floricultura, horticultura, pepiniera, etc.). Autorizatii pentru tuneluri agricole

Halele pentru agricultura sunt structuri de diferite dimensiuni, compuse dintr-un schelet de otel acoperit cu prelate din plastic. Practici si simplu de asamblat intr-un timp foarte scurt, sunt intr-adevar un ajutor imediat pentru a crea spatii interioare, mai ales pentru o ferma in care majoritatea activitatilor se desfasoara in aer liber. Alegerea unei hale agricole ca tunel de magazie pentru scule inseamna a avea un spatiu pentru depozitarea utilajelor si utilajelor de lucru, a ingrasamintelor sau a hranei pentru animale, pentru a proteja recolta sau poti folosi hala agricola ca grajd in care sa-ti aranjezi efectivele pentru reproducere. O alta nota importanta este siguranta de a putea proteja toate bunurile de vreme rea, cum ar fi ploaie, zapada, vant, grindina, razele UV, surse puternice de caldura si gheata.

Permise pentru hale agricole, pentru ce trebuie sa aplicati?

In Romania, instalarea unei hale mobile nu necesita autorizatii speciale. Acest lucru se datoreaza faptului ca au fost introduse doua tipuri de documentatie care fac posibila eficientizarea demersurilor birocratice necesare inceperii lucrarilor de constructie. Exista doua documente care trebuie neaparat sa fie insotite si de autocertificari care sa constate detinerea cerintelor necesare activitatii de productie si de desene tehnice si planimetrice, care descriu tipul modificarilor ce urmeaza a fi efectuate. Acest lucru va permite biroului tehnic sa efectueze verificarile necesare si sa evalueze daca sa intervina sau nu intr-o oarecare masura.

Mici precizari necesare pentru instalarea unei hale agricole

Impreuna cu cele doua autorizatii trebuie insotit si un raport tehnic al proiectului in care sa fie scris tipul de lucrare care se va executa, acordand o atentie deosebita sigurantei intregii activitati. Halele  sau depozitele nu necesita o birocratie indelungata pentru a solicita concesiuni, dar acest lucru nu exclude faptul de a fi intotdeauna nevoita sa livreze S.C.I.A. si posibil D.I.A la municipiul de resedinta. Aceste doua documente sunt esentiale pentru a evita instalarile ilegale si fara permisiuni.