in_iliescu_12791400-8269744

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a criticat, vineri seară, la lansarea volumului autobiografic “Destinul unui om de stânga”, modalitatea de alegere a președintelui PSD la viitorul congres, din octombrie. În acest sens, Iliescu a punctat faptul că în toate partidele din lume practica este ca alegerea președintelui partidului, la un congres, să fie făcută prin votul delegaților mandatați de către membrii formațiunii politice. 

“Cum pot să voteze toți membrii de partid? Practica din toate partidele lumii și din istoria noastră – de aceea se convoacă congrese – pentru că membrii deleagă niște oameni cu un mandat și acolo în congres deliberează și se pronunță”, a explicat Iliescu, la lansarea volumului autobiografic “Destinul unui om de stânga”, informează Ziare.com.

Fostul șef de stat a fost întrebat cum vede modalitatea de alegere a președintelui PSD la viitorul congres, din octombrie, în condițiile în care sunt nemulțumiri legate de faptul că liderul formațiunii ar trebui votat de membrii de partid.

“Sistemul acesta… Ceausescu incercase candva sa faca un fel de recensamant national. Ca toti sa voteze, de la oras si sat pentru tovarasul Ceausescu. Deci nu stiu cum anume practic, tehnic se face asa ceva. De aceea se convoaca congrese, pentru ca delegatii vin cu un mandat din partea membrilor si delibereaza”, a afirmat Ion Iliescu.

CITESTE SI: CONGRES PSD, pe 11 octombrie: Social-democraţii vor alege o nouă conducere. Ce va face Dragnea

Iohannis, o nouă SCĂDERE în topul ÎNCREDERII românilor. PSD, pe primul loc în PREFERINŢELE electoratului

PNL a strâns 1.200.000 de semnături pentru demisia lui Ponta. PSD, o maşină uzată

Acesta a sustinut insa ca “este rupt” de activitatea actualei conduceri a partidului.

“Eu sunt rupt de activitatea practica, concreta a conducerii de partid. Nu stiu cum gandesc acest lucru (reprezentantii conducerii PSD – n.red.). Poate au o tehnica gandita, eu nu stiu, nu o percep si nu o inteleg”, a sustinut Iliescu.

De asemenea, intrebat pe cine va sustine pentru functia de presedinte la Congresul PSD, el a raspuns ca pe nimeni.

“La congres voi spune mai mult”, a precizat presedintele de onoare al social-democratilor.

“Dintotdeauna o asemenea miscare e inaintea fiecarui congres. Iar acum au disparut niste figuri dominante. Nu mai e vorba de figuri dominante, adica se schimba generatiile. Congresul o sa decida”, a completat Ion Iliescu, intrebat ce parere are despre candidaturile anuntate pentru functia de sef al PSD si de taberele care se formeaza in aceasta perioada.

In alta ordine de idei, presedintele de onoare al PSD a spus ca regreta situatia in care se afla primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu:

“Imi pare rau de ce se intampla cu Sorin Oprescu. Nu pot sa ma pronunt”.

sursa: realitatea.net

Related

comments