Lipsa unuia sau mai multor dinți nu reprezintă doar o problemă de estetică dentară, ci una care poate cauza mai multe afecțiuni neplăcute. Din fericire, poți scăpa ușor de acestea dacă alegi să te prezinți la medicul specialist pentru un implant dentar. Cu toate acestea, soluția anterioară pare interzisă pacienților care suferă de anumite afecțiuni, cum ar fi insuficiență cardiacă, tumori sau diabet. Dacă și tu suferi de diabet și din varii motive te confrunți și cu unul sau mai mulți dinți lipsă, atunci informațiile următoare sunt pentru tine.

screenshot-2021-07-05-154645

Este sau nu implantul dentar o soluție pentru diabetici?

Pentru a pune capăt multor speculații care există referitor la acest subiect, spunem direct: da, se poate face un implant dentar chiar și atunci când ai fost diagnosticat cu diabet. Pentru că este vorba totuși de o procedură mai delicată, care presupune mai multe evaluări, recomandarea noastră este să apelezi la un cabinet stomatologic din cadrul unei clinici de profil unde profesionalismul și experiența angajaților se împletesc cu aparatură modernă și echipamente de ultimă generație. Așa este și Cris Smile, acum cu un nou sediu, în sectorul 6, strada Boișoara 10 – 12, unde vei avea parte de cel mai bun tratament, cu riscuri minime pentru tine.

Riscurile unui implant dentar în cazul în care suferi de diabet

Pentru că tot am amintit despre riscurile pe care le are această intervenție în cazul unui pacient care suferă de diabet, trebuie să discutăm puțin și despre ele.

Primul risc este, evident, eșecul intervenției. Asta nu înseamnă că trebuie să renunți la implant, ci doar împreună cu medicul specialist să îl alegi pe cel potrivit pentru tine. Și, chiar dacă nu crezi, grație tehnologiilor și materialelor folosite, rata de succes a tratamentului cu implant dentar la pacienții diabetici este una chiar foarte ridicată.

Recomandările specialiștilor

Intervenția prin care se efectuează un implant dentar la persoanele care suferă de diabet nu este una chiar atât de simplă, și de aici recomandarea noastră de mai sus de a apela la o clinică stomatologică unde profesionalismul este respectat cu strictețe. Experiența medicului care urmează să facă intervenția este un criteriu important, despre care este bine să ții cont. Află dacă medicul spre care ți-ai îndreptat atenția este un bun profesionist, are experiență în astfel de cazuri, și este la current cu cele mai noi și sigure soluții de tratament pentru pacienții ca și tine. Doar în acest fel ai certitudinea că implantul tău dentar nu va fi un eșec, iar tratamentul va fi unul care va avea efect pe termen lung. Cu toate acestea, pentru că vorbim despre persoane care suferă de diabet, există și unele recomandări pentru aceștia, pe care ți le vom prezenta în continuare.

Înainte de a trece la aplicarea unui implant dentar, se impune ca în prealabil să rezolvi problemele de prin zonă, cum ar fi tratarea afecțiunilor paradontale – mult mai frecvente în cazul diabeticilor, dar și a cariilor dentare. Încearcă, de asemenea, să te lași de fumat, pentru că îți afectează nu numai rata de success a implantului, dar îți agravează și problemele de sănătate. De asemenea, înainte de tratament trebuie stabilizat controlul glicemic la circa 7%.

Atât înainte, cât și după realizarea tratamentului se impugn controale de specialitate și ședințe de pofilaxie.

Colaborează cu personalul de specialitate

După cum observi, deși mult timp diabetul zaharat a fost considerat o contraindicație pentru implantul dentar, lucrurile s-au schimbat mult. Noile descoperiri în domeniu, aparatura de ultimă generație, materialele folosite, precum și tehnicile de control al diabetului au făcut ca această procedură să fie una de succes chiar și în aceste situații speciale. Este important însă să ai deplină încredere în medicul specialist care se va ocupa de cazul tău, și ai grijă să înțelegi foarte bine care sunt riscurile, dar și rata de succes.