După linişte urmează furtună, spune o vorbă. Din toamnă, scandalul continuă în familia Dolănescu.

La mai bine de 6 ani de când a izbucnit conflictul lor, fraţii Ionuţ (43 ani) şi Dragoş Dolănescu (39 ani) nu se opresc. Fiul cel mare al artistului, Ionuţ, a făcut apel, întrucât nu a fost mulţumit de sentinţa judecătorilor, care le-au împărţit averea tatălui lor, în luna aprilie.

Cu toate că lui Ionuţ Dolănescu i-a revenit casa părintească din Str. Caimatei, evaluată la 685.000 de euro şi drepturile de autor, evaluate la 70.000 euro, fiul cel mare al artistului a făcut apel la Curtea Supremă de Justiţie.

Supărat-foc că trebuie să-i dea fratelui mai mic o diferenţă de 243.873 de euro, care include şi cheltuielile de judecată şi o parte din drepturile de autor încasate în 2009 şi 2010, Ionuţ speră să-i convingă pe judecători că vila din Caimatei valorează mai puţin decât casa de la Sinaia.

În contestaţia depusă, el pretinde că imobilul în care a trăit tatăl său este deteriorat şi are nevoie de o renovare în valoare de peste 100.000 euro. În plus, Ionuţ Dolănescu susţine că vila din Caimatei nu valorează mai mult de 350.000 de euro, şi estimează casa de la Sinaia, care îi va reveni lui Dragoş, la 444.827 euro, pe motiv că poate fi transformată în pensiune. Casa de la Sinaia a fost evaluată de expertul instanţei la 180.000 euro. ”Şi eu pot să aduc hârtii de la prieteni şi să spun că vila din Caimatei valorează milioane de euro. Cum să facă un imobil din buricul Capitalei mai puţin ca unul din Sinaia? De ce spune că vila este deteriorată? Când tata trăia, clădirea nu avea nevoie de nici o reparaţie. Îi reamintesc fratelui meu că vila din Caimatei a fost în grija lui. Şi dacă este atât de distrusă cum vrea el să arate, de ce s-a mutat în ea? Parcă voia să facă un muzeu în memoria tatei… La tribunal spune asta doar ca să impresioneze instanţa. În presă s-a lăudat că va face restaurant din casa lui tata. În plus, casa de la Sinaia, care a rămas tot în grija lui, nu are impozitele plătite de când a murit tata. Ba mai mult, casa aceasta a ajuns o paragină, pentru că nu a mai fost încălzită de ani de zile, Ionuţ neplătind nici gazul şi nici curentul, cu toate că şi le-a asumat. Casa din Sinaia are nevoie de o renovare care poate trece lejer de 100.000 de euro!”, susţine, revoltat, Dragoş Dolănescu.

Fiul cel mic al artistul atrage atenţia asupra faptului că fratele lui mai mare a tras de acest proces timp de aproape 7 ani. “Mergem pe al şaptelea lea an de procese. Câţi bani s-au cheltuit cu acest show deplorabil pe judecători, grefieri… din banii românilor care plătesc impozite?”, mai spune Dragoş.

Dragoş Dolănescu este stabilit în Costa Rica, ţara de origine a mamei sale, Margarita Valenciano, şi ajunge mai greu la Bucureşti. Fiul cel mic al lui Dolănescu are un cabinet de psihologie şi, mai nou, a înfiinţat şi un partid, Partidul Republican Social Creştin, al cărui preşedinte este.

În schimb, fratele lui mai mare, Ionuţ stă cu toată familia, 6 luni în România şi alte 6 luni în America, unde, după moartea tatălui său şi-a achiziţionat şi nişte proprietăţi.

După 6 ani de proces, instanţa a împărţit averea lui Dolănescu în felul următor: Ionuţ rămânea cu vila din Caimatei, evaluată la 685.000 de euro şi drepturile de autor, estimate la 70.000 euro, un loc de veci în cimitirul Bellu, un autoturism Dacia Logan şi două certificate de proprietate emise de FPP, iar fiului său mai mic, Dragoş, îi reveneau vila de la Sinaia, evaluată la 180.000 euro, 1/6 din casa şi terenul din Str. Hagi Dina, în valoare de 6.000 €, şi mai multe terenuri în Prahova, Dâmboviţa şi Ilfov.

Judecătorii l-au obligat pe Ionuţ să-i plătească fratelui său o diferenţă de 207.873, plus cheltuielile de judecată şi o parte din drepturile de autor încasate în 2009 şi 2010, în total 243.873 de euro.

sursa