Calcatul nu pare sa fie activitatea favorita a multor oameni. Pana la urma, de cate ori nu ai ales sa amani aceasta sarcina casnica, de la o zi la alta? Insa, nu ar trebui sa uiti ca modul in care te prezinti este o reflexie a persoanei tale, iar piesele vestimentare fara cute reusesc sa faca pe oricine sa se simta bine in propria piele.

Mai mult, hainele curate si calcate au un impact direct asupra modului in care esti privit de ceilalti, atat in cazul relatiilor profesionale, cat si atunci cand vine vorba de relatiile personale. Daca ai nevoie de un instrument care sa-ti usureze sarcinile, optiunile sunt diverse. La ora actuala, cea mai buna solutie este o statie de calcat.

Pe langa partea estetica, activitatea de calcare a hainelor cu un astfel de aparat ofera si alte beneficii. Afla care sunt acestea!

  1. Hainele arata mai bine pentru mai mult timp

Folosirea unui echipament profesional cu abur, precum o statie de calcat, va ajuta fibrele tesaturilor sa se inmoaie si sa revina la starea initiala. Unele tesaturi se intind pe masura ce sunt purtate, ceea ce duce la schimbarea formei originale a hainei. Prin calcarea cu abur a tuturor pieselor de imbracaminte, acestea isi vor mentine forma si vor arata ca noi, pentru mai mult timp.

De asemenea, si hainele tricotate tind sa isi piarda forma in timp. Calcarea acestora cu abur permite fibrelor sa revina la structura lor initiala. Atunci cand calci in mod corect hainele, toate cusaturile, pliurile, gulerele sau mansetele vor arata ca noi.

  1. Aburul elimina germenii si mucegaiul

O statie de calcat care utilizeaza abur permite eliminarea germenilor si a sporilor de pe haine, astfel ca acestea vor ramane intr-o forma igienica maxima. Un astfel de echipament trebuie sa incalzeasca apa la temperaturi foarte ridicate pentru a genera abur.

La o astfel de temperatura, bacteriile, germenii si mucegaiul nu au nicio sansa de supravietuire. Acarienii de praf sunt alte microorganisme care ajung sa traiasca in imbracamintea, lenjeria ta de pat sau chiar pe draperii si care pot fi eliminate prin calcarea cu abur.

Cu alte cuvinte, o statie de calcat te asigura ca imbracamintea pe care o porti este lipsita de orice organism viu. Daca esti interesat de sanatatea ta, atunci calcarea cu abur este o alegere foarte buna, mai ales pentru ca inlocuieste nevoia de a utiliza substante chimice toxice pentru dezinfectare. Si in cazul in care ai animale de companie, simpla utilizare a unei statii de calcat cu abur iti va permite sa restabilesti prospetimea tesaturilor.

  1. Calcatul cu abur indeparteaza mirosurile neplacute

Chiar daca nu iti faci griji in ceea ce priveste aparitia microorganismelor care traiesc pe hainele tale, este posibil sa-ti pese de mirosurile neplacute care pot sa apara ca un efect secundar al bacteriilor. Prin calcarea hainelor cu abur, bacteriile sunt eliminate, iar orice tip de miros este evitat.

Totodata, o statie de calcat este utila si in cazul echipamentelor sportive si a tesaturilor din poliester. In urma unor antrenamente la sala, acestea pot ramane, chiar si dupa spalare, cu un usor miros. Utilizarea aburului te va asigura ca acest lucru nu reprezinta o problema si ca vei avea mereu hainele proaspete si igienice.