Bere şi vin, două băuturi îndrăgite şi consumate în întreaga lume. Atât de multă lume le consumă încât crezi că ştii totul despre bere şi vin. Oare aşa să fie? Iată câteva lucruri despre bere şi vin pe care, cu siguranţă, nu le ştiai.

Ocolul pământului în… bere şi vin

Vârsta la care ai voie legal să bei diferă de la o ţară la alta. În majoritatea statelor europene, poţi să bei alcool de la 16 ani, în Canada de la 18, în Asia de la 20, iar în SUA de la 21. Ţările cele mai mari consumatoare de bere sunt Cehia, Irlanda şi Germania. Iar de de vin sunt Italia, Franţa şi Elveţia. Ţările cele mai mari producătoare de bere sunt China, SUA şi Rusia. Germania are cele mai multe mărci de bere (1200). SUA – doar 350. Cele mai mari producătoare de vin sunt Italia, Franţa şi Spania. Cele mai mari taxe pe bere sunt în Norvegia, Finlanda şi Canada.

5 boli de care te apăra berea

Cum afectează berea organismul şi cum influenţează unele boli

Top 3 bere şi vin

Potrivit premiilor oferite de European Beer Star, cea mai bună bere este produsă în Belgia. Urmează Germania şi Statele Unite. În ceea ce priveşte vinul, cea mai bună regiune este de departe Bordeaux (Franţa). Cele mai scumpe vinuri din lume sunt Chateau d’Yquem şi Chateau Cheval Blanc care se vând cu câteva mii de dolari. O sticlă de vin de Bordeaux din 1947, considerată cea mai bună producţie de vin din istorie, a fost cumpărată la licitaţie cu 304.375 de dolari.

Vorbind despre cea mai slabă bere, aceeaşi societate – European Beer Star – a hotărât că cele mai slabe mărci de bere se produc în Statele Unite, China, Marea Britanie, Australia, Franţa şi Italia.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.