Cele mai bine monetizate produse româneşti pe Facebook sunt două jocuri, Solitaire Arena şi Solitaire 3 Arena, produse de MavenHut, o companie cu capital 100% românesc. Au peste 35 de milioane de instalări şi 1,5 milioane de utilizatori activi, majoritatea străini. MavenHut a anunţat, luni, că a licenţiat cele două jocuri către RockYou, o companie din San Francisco cu o bază de 92 de milioane de utilizatori pentru aplicaţiile sale.

Cele două jocuri fac astfel obiectul celei mai mari tranzacţii de pe piaţa românească a jocurilor video, potrivit unui comunicat transmis luni de MavenHut. Compania nu a dezvăluit valoarea tranzacţiei.

MavenHut, fondată în 2012 de antreprenorii Cristi Badea şi Bobby Voicu, a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 9,9 milioane de lei, cu venituri de 9,5 milioane de lei şi un profit de peste 600 de mii de lei, potrivit datelor raportate către Ministerul Finanţelor.

Deşi vinde trademark-ul pentru cele două jocuri, cele mai de succes produse ale sale, compania românească va licenţia codurile sursă şi va continua să dezvolte franciza de Solitaire şi să se concentreze pe zona de mobile.

“Tranzacția a fost greu de realizat, dar am obținut un deal bun și aproape greu de crezut, când vezi condițiile. Ne-am păstrat tot: venituri, knowledge, oameni. Așa ne putem extinde franciza de Solitaire cu titluri precum Solitaire Live, Solitaire Tournaments și Solitaire KnockOut și ne putem concentra pe mobile”, a declarat în comunicat Cristi Badea, cofondator MavenHut.

“Am reușit o tranzacție atât de favorabilă nouă nu numai datorită vârfului de venituri la care se aflau produsele noastre, dar și pentru potențialul lor ulterior. Cu zeci de milioane de install-uri și cu milioane de useri zilnic, titlurile vândute reprezintă o oportunitate foarte bună și pentru RockYou, compania care le-a cumpărat”, a afirmat, la rândul său, Bobby Voicu, cofondator al companiei.

Solitaire Arena şi Solitaire 3 Arena au ajuns în top 100 cele mai bine monetizate produse pe Facebook cu o echipă de doar 30 de oameni, toţi români, în timp ce marile companii de gaming folosesc echipe de 10 până la 50 de ori mai mari.

Jocurile companiei au 1,5 milioane de utilizatori activi zilnic şi 35 de milioane de instalări pe Facebook şi pe platforme mobile.

Jocurile Mavenhut au clienţi din întreaga lume: 40% din SUA, urmate de Marea Britanie şi Franţa, România fiind abia pe locul 20 în topul pieţelor companiei.

MavenHut s-a lansat în 2012, în Dublin, în cadrul unui accelerator de afaceri. Compania are sediul în Bucureşti.