Fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, se afla la o noua incercare de a obtine eliberarea.

Se afla dupa gratii din 14 martie, iar judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie ii vor analiza cererea si se vor pronunta in legatura cu aceasta situatie.

Marian Vanghelie pledeaza pentru inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau chiar cu o masura preventiva ceva mai blanda. Primarul face fata unor acuzatii de luare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani, fiind suspectat ca a luat cea mai mare mita din politica romaneasca: aproximativ 90 de milioane de euro, pentru a favoriza un om de afaceri, care era interesat de contracte pe bani publici.

Fostul primar al sectorului 5 este arestat deja de 2 luni si jumatate si este de asteptat sa fie sustinut in sala de judecata nu numai de avocati, ci si de iubita sa Oana Niculescu-Mizil, cea care ii poarta in pantece un copil.

Marian Vanghelie a fost arestat pe 14 martie, intr-un dosar in care este acuzat de DNA de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani.

In perioada 2007 – prezent, inculpatul Vanghelie, in schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri sa obtina, pentru societatile pe care acesta din urma le controleaza, acordarea a numeroase contracte de lucrari publice, contracte in valoare totala de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea si plata contractelor de executie de lucrari publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un ‘comision’ de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate intre Primaria Sectorului 5 si institutii din subordinea acesteia, pe de o parte, si societatile controlate de omul de afaceri, pe de alta parte”, sustine DNA.

“Comisionul” respectiv a fost platit de omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie, prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (varul primarului) si al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii.

“Acest comision a fost platit, in parte, si sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, incheiate de catre SC Premier Palace SRL (societate controlata, prin intermediul unor societati de tip off-shore, de omul de afaceri) si societati comerciale controlate, prin interpusi, de catre Vanghelie, contracte in temeiul carora cea dintâi firma platea celor din urma sume semnificative de bani. Din datele existente in cauza a reiesit ca beneficiare ale unor astfel de contracte (si ale sumelor de bani aferente acestora) au fost printre altele si societatile Bucuresti SA, Fashion Brand Management SRL (la ambele asociat fiind inculpatul Niculae) si Economat Sector 5 SRL (la care director general este inculpata Ciocan)”, arata DNA, conform Agerpres.

Related