Unul dintre cei mai cunoscuţi parapsihologi, Lucian Iordănescu, a mărturisit ce pătimesc sufletele celor decedaţi în situaţii similare cu a Mărioarei Zăvoranu. Astfel, potrivit teoriei sale, vila din Afumaţi, care este moştenită de Oana Zăvoranu şi care a fost deja scoasă la vânzare, ar putea fi bântuită de “fantoma” mamei vedetei. Vă amintim, Marioara Zăvoranu a decedat din cauza unor grave probleme renale, medicii nemaiavând ce să facă pentru a o salva.

“Frica de «fantome» e o veche reminiscenţă de la iudei, conform căreia destrupaţii sunt întrupări ale diavolului, idee preluată şi de biserica. Fals, «fantomele» nu sunt întrupări ale diavolului! Studiez de 40 de ani sufletul. «Fantomele» sunt suflete care rămân într-o frecvenţa joasă şi bântuie că într-o buclă, fără să-şi dea seama. Dacă ar constată că sunt rătăcite, ar putea oricând să plece. Aceste energii (fantomele – n.r.) se manifestă oriunde răposatul a trecut. Se poate întrupa ectoplasmatic şi cei în viaţă îi simt prezenţa că o amprenta”, a mărturisit specialistul, pentru Ring.

Lucian Iordănescu este de părere că toţi cei în viaţă ar trebui să se teamă de prezenţa sufletelor “neliniştite”. Totuşi, specialistul este convins că “fantomele” pot fi domolite cu ajutorul experţilor.

“Dacă observă prezente energetice, rudele celui decedat trebuie să excludă spaima şi să gândească pozitiv, de aici proverbul «Despre morţi, numai de bine». Când vând casa celui decedat, sufletul răposatului rămâne de obicei acolo. Dacă o înstrăinează pentru că n-au ce face cu ea, sufletul rămâne acolo pentru că e legat de casă. Dacă o vând pentru a scapă de sufletul rămas acolo, taman atunci nu scapă. Sufletul bântuie pe coridoare şi se manifestă prin curenţi reci. Se poate manifestă şi prin fenomenul Poltergeist, bătăi, scârţâieli, fluctuaţii de energie electrică, geamuri sparte, obiecte deplasate inexplicabil, din ce în ce mai violent, în funcţie de potenţialul energetic al destrupatului”, a mai mărturisit parapsihologul, potrivit sursei citate, despre sitaţia mamei Oanei, Marioara Zăvoranu, care a decedat luna aceasta.

“Nu e cazul să chemi preotul. Apelezi la un expert sau rezolvi cum te sfătuieşte el. Sufletul trebuie convins că v-aţi împăcat. Am rezolvat două astfel de cazuri. În unul, o fiica era certată cu tatăl ei care o şi blestemase. Sufletul lui venea să se împace, dar ea nu-i înţelegea intenţia. Când între ei s-a creat armonie, el a dispărut. E imposibil să te împaci cu toată lumea înainte să mori. Dacă două persoane s-au tot certat, destrupatul se va chinui, iar cel rămas în viaţă, influenţat de energiile puternice de dincolo, va suferi tulburarea de personalitate afectivă multiplă, patologie care duce către schizofrenie”,  a mai dezvăluit Lucian Iordănescu.

Marioara Zăvoranu nu era o persoană credincioasă

Luni seara, 27 aprilie, Oana Zăvoranu a făcut o dezvăluire șocantă despre mama sa. Mărioara Zăvoranu nu a vrut niciodată să intre în biserică, ea considerând că toate obiceiurile religioase sunt doar… pentru proști. “O să vă șochez, dar o să vă spun că mama nu credea în popi și în biserică. Ea nu a mers niciodată în biserică. La un moment dat, eram cu Pepe, lângă o benzinărie de lângă Teatrul Evreiesc. Acolo era o bisericuță care a luat foc. I-am spus mamei că vreau să intru și să aprind o lumânare, iar ea mi-a spus: «Termină cu prostiile astea, că numai tu cu măta-mare și cu proștii mai credeți în așa ceva». Nu s-a căsătorit niciodată în biserică, a făcut numai cununii civile. Toți cei care s-au aflat acolo știu că ea a refuzat să intre în biserică”, a mărturisit vedeta, despre Marioara Zăvoranu.

click.ro