inseamna ca au nevoie de intretinerea corecta pentru ca ele sa reziste cat mai mult timp in conditii optime. Ingrijirea corespunzatoare este foarte importanta pentru ca duce la cresterea productiei si a profitului obtinut pentru lucrari de constructii individuale. In cazul in care echipamentul se defecteaza, acest lucru poate sa intarzie mult munca pentru tot santierul ceea ce duce la costuri mari. De aceea, este recomandat sa se utilizeze un plan de mentenanta pentru utilaje de constructii.

Implementarea planului de mentenanta

Cel mai important pas este acela de a stabili o rutina pentru a inspecta si pentru a intretine utilajele. Fiecare echipament trebuie sa fie inspectat in fiecare zi pentru a fi monitorizati diversi indici precum nivelul de fluide, umflarea anvelopelor, dintii care pot lipsi din utilajele care au astfel de echipamente. Toate activitatile de rutina pentru intretinere trebuie sa fie incluse intr-un plan care sa fie respectat si sa fie programate in avans. De asemenea, este bine sa se ia in calcul si toate conditiile de mediu in care sunt folosite echipamentele. In cazul in care utilajele sunt folosite in conditii dure spre exemplu, in mediile in care este mult praf, va fi nevoie sa fie schimbate filtrele de aer mai des. Mentenanta echipamentelor in stare optima de curatenie trebuie sa fie o alta parte importanta din intretinerea de rutina si poate sa ajute inclusiv la prelungirea duratei de viata a tururor utilajelor si la prevenirea distrugerii lor.

In momentul in care apelezi la servicii de inchiriere utilaje Brasov vei dispune de utilaje care trec prin acest proces de mentenanta si care te vor ajuta sa obtii imediat cele mai bune rezultate.

Respecta recomandarile producatorului in ceea ce priveste mentenanta

Fiecare echipament pentru constructii vine cu un manual de utilizare. Este recomandat sa fie respectati toti pasii indicati pentru a intretine aceste echipamente. De asemenea, atunci cand pasii sunt respectati, vei avea garantia ca poti reduce riscul de avarie. Fiecare producator a gandit toate situatiile in care ai putea avea nevoie de mentenanta pentru echipamentele folosite si iti ofera solutii pentru toate variantele disponibile. Pentru ca tot vorbim de asta trebuie sa mentionam si faptul ca echipamentele de constructie trebuie sa fie folosite doar conform recomandarilor producatorului si nu trebuie sa improvizezi cu ele, pentru ca riscul de a se deteriora sau de a produce accidente considerabile este foarte mare. Ne referim de fiecare data la utilaje grele care au potentialul de a genera daune severe si chiar pierderi umane atunci cand nu sunt corect folosite.

Utilajele trebuie sa fie depozitate corect

Atunci cand nu mai sunt folosite, utilajele trebuie sa fie depozitate corespunzator. Se vor duce intr-o locatie sigura si uscata pentru a fi protejate de intemperii si de animale. Daca ai respectat toti pasii de mai sus va trebui sa te gandesti si la momentul in care utilajul sta si sa alegi cele mai bune variante pentru ei. Depozitand corect echipamentul, vei reduce riscul de ruginire, de coroziune si de alte degradari. Vei urmari un program de intretinere pentru echipamentele tale, care reprezinta o modalitate foarte eficienta de a prelungi durata de viata a utilajelor si de a stopa intarzierile costisitoare ale proiectelor. Alege mereu spatii in care utilajele sa stea departe de ploaie si de alte intemperii si in care fenomenul de coroziune sa fie incetinit. Daca umiditatea spatiului in care sunt lasate utilajele este mare, poti folosi si un dezumidificator in acest sens, pentru a obtine mediul perfect in care utilajul sa stea.