Mercedes GLE 350 este un SUV mediu extrem de versatil. Nu numai ca GLE ofera design de lux, dar este si suficient de robust pentru a satisface familiile aventuroase. Intre timp, optiunile de propulsie asigura o performanta deosebit de puternica. Desigur, sunt oferite o multitudine de functii de siguranta si divertisment de inalta tehnologie. Sa aruncam o privire mai atenta la cele mai bune atribute ale noului GLE.

Ce este nou pentru 2022?

Modelul de Mercedes GLE 350 din 2022 vine acum standard cu faruri automate pentru faza lunga. Au fost adaugate si alte doua optiuni de tapiterie interioara. Modelul AMG cu motor V8 de anul trecut nu va fi disponibil si anul acesta.

Motorul este mai puternic

Desi cumparatorii GLE pot trece la un motor mai puternic, ei nu ar trebui sa treaca cu vederea motorul standard cu patru in linie al SUV-ului. Ofera multa putere pentru majoritatea situatiilor de condus. Mercedes regleaza acest motor turbo pentru a scoate 255 de cai putere. Este suficienta putere pentru a asigura o accelerare rapida atunci cand este necesar. O transmisie automata cu noua trepte ajuta, de asemenea, SUV-ul sa ofere o putere buna de tragere.

Soferii care doresc mai multa putere ar trebui sa ia in considerare motorul mai mare de 3,0 litri, turbo cu sase cilindri al SUV-ului. Un sistem mild-hibrid numit EQ Boost ajuta motorul sa dezvolte o putere de 362 de cai putere. Cand pleaca de pe loc GLE cu sase cilindri poate accelera pana la 60 mph in 5,5 secunde.

Suspensie pneumatica Airmatic optionala

Suspensia standard a SUV-ului este una destul de buna. Cu toate acestea, unii soferi vor dori suspensia optionala Airmatic. Dispune de un sistem predictiv E-Active Body Control, care scaneaza drumul din fata pentru a detecta imperfectiuni. Acest lucru are ca rezultat o calatorie deosebit de luxoasa, care ii face pe pasageri sa se simta ca si cum ar pluti peste drum. Pe langa cresterea confortului, suspensia pneumatica Airmatic ajuta si la promovarea unei mai bune manevrari in jurul curbelor. In plus, atunci cand acest sistem se strica, in Romania exista service Mercedes, unde lucreaza specialisti cu experienta in repararea Merecesurilor.

Capabilitati off Road

In ceea ce priveste robustetea, Mercedes GLE 350 este cu un pas deasupra celor mai moderne crossover-uri. Faimosul sistem 4MATIC AWD de la Mercedes-Benz cu transmisie de viteza joasa ajuta SUV-ul sa mentina o tractiune buna pe suprafete alunecoase. De asemenea, soferii pot profita de garda la sol buna a lui GLE atunci cand intalnesc terenuri mai dificile. Activarea modului Off-Road+ ajuta si mai mult SUV-ului sa acceseze zonele indepartate. Alte caracteristici de aventura includ reglarea vitezei in coborare si o functie speciala de franare pentru conditiile rurale.

Desi unii oameni descriu stilul lui GLE ca fiind pe latura conservatoare, acest SUV are  un aspect atractiv. O bara frontala cu aspect robust ii confera lui GLE o personalitate aventuroasa. Modelele de lumini cu LED-uri se gasesc in fata si in spate. Soferii care doresc mai multa atitudine pot profita de pachetul AMG Line disponibil pentru acest SUV. Acesta adauga detalii exterioare mai sportive si roti AMG de 21 de inci optionale.