Incepand cu jumatatea primavarii, revine acea perioada din an in care un aparat de aer conditionat este esential, asadar dupa ce aparatul de aer conditionat a fost achizitionat urmeaza un pas foarte important si anume montarea acestuia. Acest pas necesita o foarte  mare atentie intrucat daca  montarea nu este executata corect poate afecta functionarea sistemului de climatizare. Iata care sunt pasii de care este recomandat sa tii cont:

Locatia de amplasare

Aparatul de aer conditionat Bucuresti are doua componente, una interioara si una exterioara. Astfel, ar fi indicat sa alegi un perete care sa nu fie obstructionat nici pe interior nici pe exterior in perimetrul unde va fi montat sistemul. Nu este indicata montarea pe un perete fals, confectionat din materiale care nu pot sustine greutatea componentelor. De asemenea, in incaperile de tip hol, baie sau bucatatarie montarea este mai dificila. Spre exemplu montarea aparatului pe hol, desi este un aparat puternic puternic, nu va asigura climatizarea in celelalte camere. Mai mult decat atat, debitul mare de aer, 18.000 si 24.000 btu pe hol va crea un disconfort termic mare si nu este eficient energetic sau economic.

Pentru baie contraindicatia este mediul plin de aburi. In ceeea ce priveste bucataria, daca este necesar poate fi amplasat insa trebuie evitat spatiul de deasupra aragazului sau de langa alte electocasnice prezente in bucatarie. Functionarea electocasnicelor poate fi afectata de fluxul de are rece. Cele mai potrivite incaperi pentru montarea sistemului de climatizare sunt dormitorul, sufrageria si biroul.

Parametrii de montare aer conditionat

Unitatea interna este bine sa fie montata la o inaltime rezonabila fata de tavan si anume 5-10 cm fata de acesta si in pozitie perpendiculara fata de podea pentru un randament maxim. Daca este amplasata prea jos, aerul rece emis constant va afecta confortul persoanelor din incapare sau poate le cauza alergii. Daca este posibil trebuie evitata expunerea la razele solare directe sau la alte surse de caldura.

Furtunul  (traseul frigorific) care leaga cele doua unitati

Traseul frigorific se va monta deasupra placii de montaj aflate la interior. De obicei gaura pentru montarea traseului frigorific are un diametru intre 50-60 mm. Traseul frigorific va fi montat cu inclinare spre exterior pentru a asigura scurgerea in afara.

Montarea unitatii externe

Aceasta va fi amplasata pe exteriorul peretelui pe care este montata unitatea interna. In majoritatea cazurilor producatorul pune la dispozitie un ghid de montare care tine cont de toate specificatiile sistemului de climatizare. Totusi este bine sa stii ca unitatea exterioara trebuie montata paralel cu solul in apropierea unei ferestre iar pozitia acestuia este de preferat sa fie accesibila cu o scara in cazul in care apar probleme de functionare, acesta sa poate fi verificat. Daca imobilul permite, amplasarea cat mai aproape de sol este recomandata.

Pe site-ul celor de la Vollmax ai la dispozitie o gama larga de aparate de aer conditionat ieftine si potrivite nevoilor tale. Intra si tu pentru a gasi solutia ideala astfel incat sa scapi de disconfortul creat de caldura pe timpul verii.