Un pahar de vin rosu pe zi ar avea efecte benefice asupra sanatatii tale! Multe studii sustin virtutile antioxidantilor prezenti in acest alcool, care ar ajuta la lupta impotriva anumitor patologii. Dar nu visati… vinul nu este pe cale sa fie rambursat de asigurarile mutuale de sanatate.

Studiile stiintifice demonstreaza beneficiile vinului rosu asupra organismului: cu conditia sa nu depasesti 1-2 pahare pe zi, bautura ar ajuta la prevenirea anumitor boli cardiovasculare, la intarirea sistemului imunitar sau la incetinirea simptomelor bolii Alzheimer.

Dintre acesti polifenoli, resveratrolul trezeste un interes enorm. In laborator, resveratrolul ar bloca proliferarea celulelor maligne in anumite tipuri de cancer, la soareci. Si, in vitro, ar incetini moartea celulelor in bolile neurodegenerative precum Alzheimer. Dar un studiu  submineaza aceste rezultate: resveratrolul nu ar fi molecula miracol asteptata. Sunt in curs de desfasurare cercetari suplimentare.

In vin, continutul de resveratrol variaza in functie de soiul de struguri si de atacurile externe, precum atacurile fungice. Vinul rosu contine cel mai mult, deoarece fermenteaza cu coaja strugurilor, unde este concentrat resveratrolul. Pe de alta parte, albusurile sunt mai putin bine dotate, pentru ca doar sucul fermenteaza.

Inainte de a consuma un vin rosu trebuie sa stii aproape totul despre un vin. Care sunt efectele negative si pozitive pe care le poate provoca asupra sanatatii tale, deoarece este imbogatit cu antioxidanti puternici. Strugurii mai intunecati sunt mai multi in antioxidanti precum resveratrolul, epicatechina, catechina si proantocianidinele. Dintre acestea, resveratrolul si proantocianidinele sunt in principal responsabile pentru mentinerea sanatatii.

Gama de vinuri Girboiu pot sa ofere consumatorilor tot ce au nevoie in materie de gust, preferinta si vechime. Feteasca Neagra este un soi apreciat atat pe plan local, cat si autohton si reprezinta una din sticlele cele mai vandute de Girboiu! Se stie ca vinurile rosii scad colesterolul rau din organism. Potrivit unui studiu, strugurii rosii Tempranillo, cu continut ridicat de fibre, obisnuiti pentru a face anumite soiuri de vinuri rosii, cum ar fi Rioja, scad nivelul de colesterol rau.

Nu numai ca regleaza nivelul de colesterol, dar mentine si inima sanatoasa. Polifenolii, un anumit tip de antioxidanti prezenti in vinurile rosii previn coagularea nedorita prin mentinerea flexibila a vaselor de sange. Cu toate acestea, trebuie amintit ca consumul excesiv de alcool dauneaza inimii.

Resveratrolul, compusul natural care se gaseste in pielea strugurilor, controleaza nivelul zaharului din sange la persoanele diabetice. Cercetarea a aratat ca subiectii care au luat 250 mg de suplimente de resveratrol o data pe zi timp de trei luni au avut niveluri mai scazute de glucoza in sange decat cei care nu au luat-o. Resveratrolul controleaza, de asemenea, nivelul colesterolului si tensiunea arteriala sistolica. Consumul regulat si moderat de vin rosu poate reduce in mod eficient riscurile aparitiei anumitor tipuri de cancer, cum ar fi carcinomul bazocelular, de colon, de prostrata, ovarian etc. Oamenii de stiinta au folosit o doza de resveratrol pe celulele canceroase umane si au descoperit ca acesta impiedica actiunea cheie a unei proteine care ajuta la prevenirea cancerului.

Antioxidantii prezenti in vinurile rosii trateaza raceala obisnuita, deoarece antioxidantii protejeaza celulele impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, care joaca un rol important in raceala, cancer si alte boli. Vinul este o bautura nemaipomenita, iar Girboiu imbina foloasele cu gustul uluitor al strugurilor Feteasca Neagra!