Gogosarii pentru iarna se prepara foarte usor, este poate cea mai simpla reteta de muraturi. Gogosarii pentru iarna au un gust delicios, acrisor si putin dulceag. Se pastreaza excelent pana tarziu, in vara.

shutterstock_37511290-6446381INGREDIENTE

  • 3 kg gogoşari
  • 10 lingurite zahăr
  • 2 lingurite sare
  • 300 ml oţet
  • 5 morcovi
  • piper boabe

O reteta de influenta marocana, care poate suna ciudat pentru noi, romanii. Insa lamaile, care se mureaza in propriul suc, se inmoaie si astfel pot fi folosite in tocanite, salate, sosuri, dressinguri sau pentru a face unt aromat cu ierburi.

Ingrediente:

Conopida murata este un preparat care poate fi servit pe toata durata anului si in special in sezonul rece alaturi de orice fel de carne. O poti manca cu friptura, legume, orez, fasole, linte, mamaliga etc.

Ingrediente pentru 5 borcane de 150ml:

Gogonelele se numara printre cele mai iubite muraturi si nici nu ne inchipuim o iarna fara a le avea pe masa. Iata o reteta simpla: