moringa-oleifera-baum-468x312-7166784Alimentul ideal care conține aproape toate vitaminele și mineralele de care are nevoie corpul nostru pentru desfășurarea proceselor metabolice și menținerii imunității, bunei funcționări a inimii și menținerii structurii osoase a fost adus și la noi în țară tocmai din Himalaya.

Arborele vieții, denumit științific Moringa Oleifera conține de 7 ori mai multă vitamina C decât portocalele, de patru ori mai multă vitamina A decât morcovii și 4 ori mai mult calciu decât laptele. În plus, are de 3 ori mai mult potasiu decât bananele, de 3 ori mai multă vitamina E decât migdalele și de 3 ori mai mult fier decât spanacul.

Ce se întâmplă dacă mănânci usturoi pe stomacul gol

Descoperire EPOCALĂ. Afli dacă ai cancer, dintr-o suflare

Studiu ÎNGRIJORĂTOR. Femeile care îşi fac unghiile cu gel riscă o BOALĂ GRAVĂ

”Alături de aceste vitamine și minerale se află toți aminoacizii esențiali – ceea ce reprezintă o sursă importantă pentru corectarea deficiențelor nutriționale și asigurarea materiei prime pentru regenerarea permanentă și eficiență a organelor și a sistemului nervos. Bogăția de acizi grași esențiali completează paleta nutrițională și asigură un mai bun controlal nivelului colesterolului precum și al depozitelor de grăsime din corp și organe.

Parcă pentru a perfecționa calitățile acestei plante natura i-a oferit și o cantitate impresionantă de antioxidanți (vitamina A, C, E, B, bioflavonoizi, Carotenoizi etc) care ajută organismul nu doar să producă energie și substanță ci și să îndepărteze deșeurile rezultate în urma proceselor metabolice sau să combată efectele radicalilor liberi
asupra celulelor.

Un lucru uimitor îl constituie prezența particulelor puternic magnetice în semințele acestei plante : puse într-un bol cu apă, atrag peste 95% dintre deșeuri, bacterii, chimicale, uleiuri anorganice, poluanți, sau metale grele”,  a explicat dr. Cristina Bogdan, specialist în homeopatie, acupunctura si api-fitoterapie la Medicina Reglatorie Fiziologica pentru click.ro.

Uleiul obținut din această plantă este cel mai stabil din natură și este cel mai folosit pentru combaterea îmbătrânirii.

Moringa se cultivă pe suprafețe mari în India, Thailanda, Filipine, Taiwan, America Centrală, Caraibe, Africa sau Hawaii. Specialiștii de la Stațiunea de Cercetare pentru Legumicultură din Buzău au reușit să aducă planta și în România. Ei afirmă că poate fi cultivată ca plantă anuală în câmp sau plantă perenă în spații protejate, potrivit protv.ro.

Related

comments