Scandalul Apa Nova a fost doar începutul. Zilele trecute, firme implicate în domeniul distribuției de gaze naturale au fost penalizate pentru înțelegeri anticoncurențiale care au umflat serios notele de plată ale românilor. Și firme din domeniul electricității ar putea avea probleme. Săptămâna trecută, Consiliul Concurenței anunța că a amendat zece firme din domeniul distribuției de gaze pentru înțelegeri care au umflat mult prețul pentru consumatorul final. Potrivit surselor EVZ este vorba „în principal, de firme care montau centrale de apartament”, iar tarifele exagerate erau percepute atât pentru lucrările de montaj, cât și pentru executarea proiectelor.

„Wirom, distribuitorul care și aviza lucrările, a crescut artificial taxa de avizare, și astfel au crescut și tarifele pentru execuție”, au comentat, pentru EVZ, sursele citate.

Celelalte firme amendate de Consiliul Concurenței executau proiectele pentru centralele de apartament și lucrările de montare. Acestea s-au înțeles asupra prețurilor, rezultând astfel o creștere de preț de câteva zeci de procente, pentru românii care montau centrale de apartament.

Locuitorii din Bucureşti ar putea rămâne fără APĂ CALDĂ şi CĂLDURĂ la iarnă

TOŢI ROMANII vor fi OBLIGAŢI SĂ CUMPERE ASTA!

Cea mai mare amendă, în valoare de 788.000 de lei, a fost aplicată distribuitorului Wioro, în timp ce cele nouă firme executante (Dornacor, Elisan, Inspro, Melprest, Rodimar, Meliorstal, Metalica Prod, Miral Instal, TMG Conprest), au primit amenzi cuprinse între 1.000 și 39.000 de lei. Firmele pot contesta amenda în maximum 30 de zile de la primirea deciziei pe care Concurența le-o va trimite în aceste zile. Patru firme care au recunoscut înțelegerea au beneficiat de amenzi reduse cu 20%.

Continuare pe evz.ro

Related

comments