Romania este plina de zone turistice si culturale, unele mai cunoscute si altele mai putin cunoscute. Reghin spre exemplu, nu este un oras cunoscut de multi turisti si cei mai multi il viziteaza doar in trecere, desi oferta de obiective turistice de aici este foarte mare. De aceea, azi vom discuta pe larg despre ce poti vedea odata ce ajungi aici. Mai multe informatii se pot gasi prin accesarea paginii visitmures.
Reghin – orasul viorilor
Reghin este un oras al viorilor, confirmat in 1228, pastrand atmosfera unui castel transilvanean. Dezvoltat in jurul unei piete centrale, ceea ce este acum Parcul Central a fost candva locul targului orasului, unde erau vandute produse fabricate de artizani certificati ai breslei inca din secolul al XV-lea. Cladirile baroc, neoclasice, separatiste si eclectice inconjoara piata centrala, dintre care unele au dat candva un farmec aparte centrului istoric.
Biserica evanghelica si multiculturalismul
Vizitatorii pot descoperi din cea mai veche biserica evanghelica monumentala a orasului, parohia deservita de Petru Maior, o anumita bisericuta de lemn din fostul oras Reghin-Sat, oaza traditionala oferita de muzeul etnografic „Satul in miniatura Anton Badea”. Reghinul este un bun exemplu de convietuire interetnica, nascut din secole de coabitare a cel putin patru grupuri etnice: germani, maghiari, romani si evrei. Diversitatea etnica si multilingvismul genereaza traditii si creeaza o mostenire culturala si spirituala specifica. Diversele activitati de pe agenda culturala a orasului Reghin reflecta clar multiculturalismul cu care se mandreste orasul Valea Muresului Superior. Aceasta diversitate culturala si etnica produce o zestre comuna, orasul.
Plimbari in aer liber
Pentru o plimbare in aer curat, turistii vor putea selecta locul favorit, precum: Parcul Tineretului, Parcul Central sau o calatorie pana la Padurea Rotunda. Parcul Tineretului este amenajat ca zona de agrement inca din jumatatea a doua a secolului al XIX-lea iar, in zilele actuale, parcul dispune de promenade, spatii de distractie pentru copii, terenuri de sport si piscine, cu piscine pentru parinti si copii, oferind un mediu curat si ordonat pentru toata lumea. Turistii se pot bucura de diverse obiective turistice Reghin, de soare si de o dispozitie buna. Padurea Rotunda de asemenea, este pe cea mai inalta pozitie a orasului si este una dintre cele mai frumoase portiuni ale Reghinului si este binecunoscuta localnicilor ca loc de agrement, sport si turism.
Obiective legate de activitatile zonei
Dintre principalele ocupatii ale Reginului, in primul rand, cea mai importanta ocupatie din Transilvania, a fost de fapt tamplaria. Drept urmare, comertul cu cherestea si pluta a devenit cea mai importanta activitate, mai ales ca orasul este situat in Mures, de unde plutele provin din raurile Muntilor Kaliman. Localnicii au un spirit antreprenorial din cele mai vechi timpuri si folosesc si lemn din padurile mari de pe munte, ceea ce este o provocare.
La un moment dat, un grup de oameni au infiintat si au format o asociatie a celor care navigheaza cu pluta in 1853, urmand principiul solidaritatii, conform caruia solidaritatea doar da putere. Prin urmare, fiecare membru al asociatiei primeste si o compensatie considerabila. Un an mai tarziu, mai multi lipoveni s-au alaturat asociatiei, actiune care a dus la infiintarea unei firme, la hotararea de a cumpara si transporta plute de catre Reghin si a le vinde catre lipoveni sau catre alte persoane interesate.
Biserica din lemn
Biserica din Lemn este de asemenea, un punct turistic foarte important. Potrivit legendei, aceasta capela se afla in prezent pe strada Maciesului nr.5 si se spune ca ar fi fost adusa din Moldova in jurul anului 1725 de un grup de negustori macedoneni care doreau sa sarbatoreasca Pastele.