O afirmatie facuta de catre Alexandre Dumas cel Tanar, subliniaza relevanta unuia dintre cele mai importante organe senzoriale ale lumii, ochii si, pe de alta parte, importanta unui ajutor vizual adecvat pentru a percepe in mod adecvat mediul incojurator. In plus, Dumas descrie, de asemenea, in metafora sa, ideea perceperii vietii din jurul fiecarui individ : „privind-o prin ochelarii potriviti”. Ochii si mijloacele vizuale sunt ceva atat de fundamental si nu degeaba ochelarii sunt vazuti ca o inventie decisiva in dezvoltarea Europei, ceea ce a oferit continentului avantaje competitive neimaginate fata de restul lumii.

In plus, Alexandre Dumas a exprimat si mai mult cu declaratia sa potrivita. Daca exista cativa purtatori de ochelari celebri precum Buddy Holly, Woody Allen, Gandhi, Groucho Marx, Heino sau in prezent Victoria Beckham, pentru a numi doar cativa, se poate vedea in ce masura ochelarii lor sunt, de asemenea, o expresie speciala a personalitatii lor , viziunea asupra lumii, atitudinea politica, de asemenea, este opusa vietii. Multe vedete isi subliniaza chipul cu ochelari foarte neobisnuiti, care sunt folositi in mod constient ca accesorii de moda. Prin urmare, ochelarii sunt, de asemenea, un semn al individualitatii si joaca un rol central deloc neglijabil in lumea modei. Privit in aceasta lumina, merita investigarea temeinica a  fenomenului „ochelarilor”.

Aici este utila cunoasterea mecanismului complex de actiune pe care il efectueaza ochii in interactiunea cu creierul uman. In plus, devine clar cat de elementara este functia corecta a acestui organ senzorial sau imbunatatirea acestuia cu ajutorul acestora.

Oamenii si animalele traiesc de fapt intr-un mediu de pe planeta albastra, care prezinta o mare varietate de pericole. Prin urmare, toate formele de viata au in comun sa se protejeze in acest mediu si sa se inteleaga in si cu el. Animalele au dezvoltat o serie de strategii pentru a se putea orienta cat mai bine. Aici fiinta umana este in primul rand dependenta de simtul vederii. Cercetarile au aratat ca simtul vederii este unul dintre cele mai complexe dintre toate simturile noastre. De regula, insa, functioneaza automat si atat de bine incat nimeni nu se gandeste, de ce si cum pot vedea ceva. Simtul vederii este strans legat de performanta creierului, fara de care, totusi, perceptia optica nu ar fi posibila. Ochelarii sunt un potential enorm de a gasi drumul intr-un mediu care pastreaza multe surprize. Acest lucru explica, de asemenea, de ce ochelarii sunt atat de importanti ca ajutor corectiv si nu numai.

Vederea se bazeaza, fara indoiala, pe procese foarte complexe. Dar daca ochii nu se comporta bine, este indicata o vizita la optica Iasi. Foarte devreme, oamenii au fost fascinati de ideea de a dezvolta modalitati de a imbunatati performanta vizuala a simtului vederii. La urma urmei, a vedea a fost o parte esentiala in a trai o viata buna. Inca din Evul Mediu, oamenii cautau metode adecvate pentru a corecta vederea slaba. Lingvistii au aflat ca expresia „ochelari” provine din cuvantul „Berille” al Germaniei Medii tarzii. La randul sau, aceasta ascunde cuvantul pentru mineralul „beril”.