Previziuni sumbre! Conform estimărilor, de la începutul anului şi până în prezent peste 500.000 de refugiaţi sirieni au ajuns în Europa. 2.750 au pierit înghiţiţi de valuri, în timp ce alţi aproape 9 milioane aşteaptă să traverseze marea pentru o viaţă mai bună pe bătrânul continent. Germania a anunţat săptămâna trecută că pregăteşte 6 miliarde de euro pentru a face faţă migraţiei. Însă în loc de 850.000 de imigranţi, Europa trebuie să se aştepte la un număr de zece ori mai mare, anunţă Peter Salama, director UNICEF pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Şi asta pentru că zilnic în insulele greceşti continuă să debarce 2.000 de imigranţi din Afghanistan, Siria, Irak, Eritrea, Nigeria, Gambia, Sudan, Somalia şi Etiopia.

Chiar dacă ţările UE încep să îşi închidă graniţele temporar, ONU avertizează că în Turcia, Liban şi Iordan peste 12 milioane de refugiaţi aşteaptă să treacă marea şi să ajungă în Europa. Dacă în 2014 au ajuns în Europa 197.940 de imigranţi, în 2015 se estimează să ajungă între 850.000 şi 1,5 milioane, iar în 2016, studiile indică un număr îngrijorător de aproape şapte ori mai mare ca în 2015. Azi, în Parlamentul European se votează planul de distribuire a refugiaţilor, conform căruia România ar trebui să găzduiască 6.351 de imigranţi, în loc de 1.785, cât se stabilise iniţial.

S-a închis graniţa dintre Ungaria şi Austria

RESTRICȚII. Dacă doriți să vizitați sau să traversați Ungaria evitați autostrada M1, vă recomandă MAE. Autoritățile maghiare au decis închiderea circulaţiei pe porţiunea de autostradă spre Hegyeshalom, frontiera cu Austria, de la km 165. Poliţia redirecţionează autoturismele către drumul M15, care face legătura cu Bratislava.

sursa