Procurorii DNA fac miercuri şapte percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe, la firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2011-2012, în legătură cu programul de reabilitare a unor şcoli cu fonduri de la Banca Europeană de Investiţii.

Percheziţiile sunt efectuate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Alba, la sediile mai multor firme şi la domiciliile unor persoane, din municipiile Sibiu, Braşov, Alba-Iulia, Piatra Neamţ şi Bucureşti, arată DNA, într-un comunicat de presă.

Ancheta vizează posibile fapte de corupţie şi asimilate celor de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2011 – 2012, a precizat DNA.

Potrivit unor surse judiciare, în ancheta DNA sunt vizate fapte care ar fi fost comise în legătură cu programul de reabilitare a unor şcoli cu fonduri de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Sursele citate susţin că se fac verificări în cazul unor oameni de afaceri, câştigători ai licitaţiilor, şi unor coordonatori de proiecte de la nivel judeţean şi regional.

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

sursa

Related