Poliţiştii efectuează miercuri 11 percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comerţului cu carne.

“La data de 30 septembrie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează 11 percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Alba, la sediul şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale şi la şapte persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Lactatele şi mezelurile, combinaţie cancerigenă. Șase asocieri alimentare periculoase

Așa scapi de gaze la stomac

Cel mai complet aliment din lume crește și în România. Conține mai multă vitamina B12 decât carnea, mai multă vitamina A decât ouăle și mai mult calciu decât laptele

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2013 – martie 2015, cei în cauză ar fi efectuat mai multe achiziţii intracomunitare de animale vii, prin intermediul unor societăţi de tip “fantomă”, ce nu au fost declarate în totalitate şi pentru care nu au fost achitate obligaţiile fiscale datorate bugetului general consolidat al statului.

Comerț fără factură

Materia primă, în special porci vii, ar fi ajuns în final în abatoarele unei societăţi din judeţul Alba, specializate în procesarea şi comercializarea produselor şi preparatelor din carne, produsele finite fiind ulterior comercializate “la negru”, prin intermediul magazinelor proprii de prezentare şi desfacere. “Şapte persoane vor fi conduse la audieri, urmând să fie dispuse măsurile ce se impun”, se arată în comunicat. Cercetările sunt efectuate într-un dosar penal instrumentat de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. La acţiune participă şi poliţişti din judeţele Alba, Hunedoara şi Sibiu

evz

Related

comments