Cine ma cunoaste, cat de cat, stie ca ador cafeaua. Calda, nu fierbinte, cu mult lapte, cu un gust intens si aroma buna. Principiul meu e “o cafea nu se refuza niciodata” (n-o si luati si voi prea ad literam), asa ca am mai iesit, din cand in cand, la intalniri cu cafea. Si am si vazut multe astfel de intalniri si am tras cu urechea la ele.

Ideea e asa: o vrajesti, o inviti la cafea, accepta.

Ideal ar fi sa te oferi sa o iei de acasa, serviciu, sau unde e in momentul ala. Daca dai de o tipa independenta, care poate sa vina si singura, e ok. A venit. E aranjata, machiata, imbracata frumos. Iti ofera timpul si compania ei. Vine nota de plata. Ea se intinde spre geanta, instinctiv si politicos, dar spera sa ca tu sa spui “Stai linistita!”. Pentru ca nu e nimic mai urat decat sa iesi in oras cu un tip care te pune sa iti platesti singura consumatia! Unde au disparut notiunile de politete si respect? Da, asta reprezinta platitul unei cafele. Nu, nu se simte obligata sa se culce cu tine dupa ce i-ai dat o cafea. E pur si simplu normal.

Nu sunt vreo zgarcita si nici vreo sarantoaca, am bani sa platesc o cafea. Cei mai multi bani pe asta ii dau, probabil, atunci cand ies cu fetele. Baristii din cafenelele pe care le frecventez imi cunosc deja gusturile. Sunt banii mei, facuti de mine. Muncesc pentru tot ce am. Deci nu poti sa ma acuzi de nimic, decat de faptul ca vreau sa existe mai multi barbati misto pe lumea asta, asa cum vreau sa existe si femei misto.

Tine cont ca vorbesc doar de o cafea, care poate insemna si suc. Nu vorbesc de pranz/cina/film la cinema/poseta etc. Daca stii ca ai in portofel bani de o singura cafea, n-o mai invita! Nu e o rusine sa nu ai bani si sa amani o intalnire. Daca tipa te place foarte tare si se prinde ca nu ai bani atunci, o sa dea ea o cafea! Da, si tu ii oferi timpul si compania ta, dar noi credem, inca, in gentlemeni. Ce castigi tu din asta? Ii faci o impresie buna. In lumea asta in care tot mai multe femei dau de zgarciti sau misogini, o sa pari un tip special si o sa o mai vezi. Cine stie, poate iti atingi si scopul final. Dar nu mai obliga o femeie sa faca un gest foarte obscen in public. Da, mi se pare obscen sa-mi scot portofelul cand nu sunt cu fetele.