Pentru această reţetă de prăjitură cu cremă de lămâie poţi folosi lime. Cunoscute şi ca limete, au culoarea verde şi gustul asemănător cu cel al lămâilor, dar cu mult mai proaspăt şi mai aromat. În Asia, sucul limetelor este folosit pentru prepararea unor sosuri delicioase sau a marinatelor pentru pui ori pentru fructe de mare.
Prăjitură cu cremă de lămâie – Ingrediente
Pentru blat 6 ouă 1 cană de făină 1 cană zahăr pudră coajă de lămâie 4 linguri ulei
1 praf sare
Pentru cremă 500 ml lapte 4 linguri făină 5 linguri zahăr 1 pachet de unt
1 lămâie, coajă şi zeamă
Prajitura cu zmeura, branza si gelatina
Prajitura caramel cu branza si biscuiti
Prajitura cu visine si crema de vanilie
Prăjitură cu cremă de lămâie – Mod de preparare
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile le baţi spumă cu un praf de sare.
Pui zahărul pudră şi coaja de lămâie în ploaie, amestecând continuu. Separat, amesteci ca la maioneză gălbenuşurile cu uleiul. Cerni făina şi pui, alternativ, făină, apoi gălbenuş în fir subţire.
Încorporezi de jos în sus. Tapetezi o tavă şi torni aluatul. Dai la cuptor pentru 35 de minute.
Scoţi tava şi laşi prăjitura la răcit. Pentru cremă, mixezi untul spumă şi îl laşi deoparte.
Cerni făina şi o pui într-un vas, adaugi zahărul şi torni laptele în fir subţire, omogenizezi bine şi pui pe foc, amestecând continuu să nu se prindă.
Continuare pe clickpoftabuna
Related
comments