Peste o mie de persoane au participat, duminică, la Cluj-Napoca, la procesiunea de Rusalii, la care au fost prezenţi peste 120 de preoţi ortodocşi, în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, ei rugându-se pentru roadele pământului şi pentru mediul încojurător.

Credincioşii s-au adunat, duminică, în jurul orei 17.00, în faţa Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca unde au asistat la slujba Vecerniei plecării genunchilor, oficiată în ziua de Rusalii, iar la final au plecat într-o procesiune prin centrul municipiului.

procesiune-rusalii-2-dan-tautan-9360185

Participanţii la procesiune au străbătut bulevardul 21 Decembrie 1989, Piaţa Unirii, bulevardul Eroilor, după care s-au întors în Piaţa Avram Iancu, în faţa Catedralei, traficul fiind blocat. În fruntea procesiunii s-au aflat peste 120 de preoţi, în frunte cu mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ.

Înaltul ierarh ortodox a declarat că evenimentul reînvie o veche tradiţie din Ardeal, ”ce are în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului şi pentru mediul înconjurător”.

procesiune-rusalii-dan-tautan-3327581

procesiune-rusalii-3-dan-tautan-7095626

”Învăţătura Rusaliilor este că toţi creştinii suntem chemaţi să devenim misionari într-o lume în care se cunoaşte prea puţin despre mântuirea pe care ne-a adus-o Iisus Hristos. Viaţa noastră să fie contaminantă pentru cei care nu au o practică religioasă. Sfânta Treime le ocroteşte pe toate, din nefericire, noi oamenii le pângărim pe toate”, a spus IPS Andrei Andreicuţ.

După încheierea procesiunii, în faţa Catedralei Mitropolitane s-a oficiat slujba sfinţirii mici a apei, au fost sfinţite spice de grâu şi au fost rostite rugăciuni pentru natură.

mediafax

Related