logo-epilatpro

A sosit vara, așa că ținutele alese de noi vor fi unele care vor lăsa cât mai mult pielea la vedere. Prin urmare, ședințele de epilat vor deveni mult mai dese decât în sezonul rece. Și pentru că nu este acum momentul să dai greș, și să te confrunți cu ceva neplăceri din aceste motive, avem pentru tine o serie de recomandări de la specialiștii în cosmetică, despre ce ar trebui să faci înainte de o ședință de epilare.

Exfolierea pielii

Înainte cu o zi de a trece la îndepărtarea părului nedorit de la suprafața pielii, se impune o exfoliere corectă a pielii. Folosește în acest sens un scrub natural (găsești multe astfel de idei pe internet), o perie de corps au chiar o piatră ponce. În acest fel vei reuși să îndepărtezi mai ușor celulele moarte de la suprafața pielii, vei ridica toate firele de păr crescute pe sub piele și, în acest fel, vei îndepărta mult mai ușor și eficient pilozitatea în exces.

De altfel, specialiștii în cosmetică sunt de părere că peria de corp este perfectă pentru a fi folosită zilnic, atât pentru o ședință de înfrumusețare, dar și pentru faptul că îți stimulează sistemul limfatic, ceea ce înseamnă că îți vei întări și sistemul imunitar.

Piele curată și uscată

Indiferent de metoda aleasă pentru a scăpa de părul în exces de pe anumite porțiuni ale corpului, întotdeauna epilarea este mult mai eficientă și chiar mai puțin dureroasă dacă pielea este curată, uscată, și nu ai folosit unele produse de îngrijire corporală. Este prea cald afară, vrei să te epilezi cu ceară dar pielea îți este transpirată? Atunci fii atentă la acest truc: aplică înainte un strat subțire de talc, și apoi folosește ceara la cutie. Simplu, dar mai ales eficient. Dacă vrei să apelezi la această metodă acasă, ai grijă să ai mereu suficiente rezerve ceara.

Îndepărtarea corectă a benzilor

Pentru un maximum de eficiență și mult mai puțină durere, benzile de ceară trebuie aplicate în direcția creșterii firului de păr, dar îndepărtarea lor trebuie efectuată întotdeauna în sens invers.

Comprese reci sau cuburi de gheață pentru durere

Epilarea cu ceară sau cu depilatorul este însoțită de fiecare dată de durere. Pentru a o calma, dar și pentru a mai diminua din roșeața apărută, folosește comprese reci sau cuburi de gheață.

Respectă instrucțiunile de pe ambalaj

Ai decis că vei folosi crema depilatoare pentru a îndepărta firele de păr inestetice. Perfect! Reține însă unele aspecte: întotdeauna citește și respectă cu atenție instrucțiunile pe care producătorii le-au trecut pe ambalajul produselor. Nu vei mări eficiența produsului, ci îți vei provoca iritații sau arsuri atunci când ții crema pe o perioadă mai îndelungată pe piele. După folosirea cremei, îndepărtează surplusul cu multă apă, iar în urmă pielea trebuie să rămână perfect curată.

Nu folosi produse pe bază de alcool

Pentru îngrijirea pielii după ce ședința de epilat s-a încheiat, nu folosi niciodată produse pe bază de alcool. Acestea îți vor ”ataca” pielea și te vei confrunta cu multe neplăceri. De asemenea, ar fi de preferat să eviți dușurile sau băile prea calde, dar și exercițiile fizice, din motive lesne de înțeles.

Apelează la profesioniști

Dacă vrei un rezultat de durată, foarte eficient și mult mai puțin dureros, cel mai bine ar fi să lași această procedură în seama profesioniștilor. Prin urmare, mergi la un salon de înfrumusețare și explică-le celor de acolo ce dorești. Cu siguranță vei avea parte de cel mai bun tratament, iar rezultatul final va fi unul perfect. Bucură-te de o vară de neuitat, și profită din plin de soarele care a început să fie tot mai prezent, în fiecare zi!