Novakid, cea mai importanta platforma online de engleza pentru copii din Europa si o companie consacrata de educatie digitala, care reinventeaza invatarea limbii engleze ca a doua limba (ESL), anunta ca Romania a devenit o noua piata emergenta. Tara noastra se numara printre teritoriile cu cea mai buna evolutie dupa numai un an de activitate. Novakid are prezenta in 49 de state, in care peste 2,8 milioane de lectii au fost sustinute in intervalul ianuarie-iulie 2022.

Situatia socio-economica incerta din intreaga lume post pandemie si crizele geopolitice in curs demonstreaza cat de importanta este o educatie internationala, care poate fi si cel mai important factor in cresterea unei societati pasnice si proactive. In acelasi timp, sectorul „e-learning-ului” se straduieste sa ofere copiilor oportunitatea de a-si perfectiona viitorul.

Avand in vedere misiunea de a oferi fiecarui copil sansa de a invata limba comunicarii internationale si de a stimula dezvoltarea societatii globale, Novakid si-a amplificat procesele de afaceri si a demonstrat cu succes o crestere fulminanta a pietelor sale majore in primul semestru al 2022.

Focusul principal: pietele emergente

Anul acesta, www.novakid.ro a continuat sa-si consolideze pozitiile in 49 de piete de pe Glob. Portofoliul actual de clienti in Europa reprezinta un procent de 70%, Romania fiind o noua piata emergenta. Regiunea MENA (Orientul Mijlociu si Africa de Nord) constituie 14% (crestere cu 2% de la sfarsitul anului 2021). Tarile din Asia–Pacific (Malaezia, Indonezia, Japonia si Coreea de Sud) reprezinta acum aproape 16% din portofoliul companiei.

Pentru a opera cu succes pe pietele internationale extrem de competitive din domeniul educatiei si tehnologiei online, companiile au nevoie de strategii puternice de diversificare, mai ales in aceste vremuri de incertitudine sociala si economica. Prioritatea Novakid a anului 2022 de pana acum a fost sa se concentreze asupra noilor tari emergente, unde invatarea online a limbilor straine este condusa de digitalizarea masiva a educatiei din ultimii ani”, spune Dmitry Malin, co-fondator si COO al Novakid.

Performante exceptionale: peste 1.400 de cursuri sustinute simulan

Totodata, numarul total de elevi care invata la Novakid a crescut cu 48% fata de aceeasi perioada din 2021, in timp ce numarul cursantilor platitori a crescut cu 63%.

Numarul total de lectii de engleza desfasurate pe platforma Novakid de la inceputul anului 2022 a ajuns la 2,8 milioane, ceea ce reprezinta cu 15% mai mult decat numarul total de cursuri sustinute pe parcursul anului 2021 in ansamblu (2,4 milioane). In orele de varf, platforma a gazduit pana la 1.400 de cursuri.

Novakid si-a marit personalul didactic la aproape 2.700 de vorbitori nativi de engleza si tutori nativi. Compania a continuat sa imbunatateasca calificarile profesorilor sai prin lansarea unei serii de webinarii si cursuri de formare.

Atentia elevilor este fructificata prin produsele inovative Novakid

Dupa lansarea Novakid Magic Academy, un mediu de invatare a limbii engleze bazat pe povesti, la sfarsitul anului 2021, Novakid a implementat acest curriculum cu peste 130.000 de elevi de toate varstele si nivelurile in 6 luni.

Novakid Magic Academy face parte din Novakid Game World si a dovedit eficienta prin rezultate notabile: rata medie de performanta a invatarii este cu 12% mai mare dupa un minimum de patru luni de lectii, 39% dintre cursantii inscrisi la cursul ESL de la Novakid Magic Academy de nivel I demonstrand o performanta de invatare mai buna. Solutiile speech-to-text si software-ul de recunoastere a emotiilor sunt dezvoltate pentru a face analiza in timpul lectiei mai avansata.

Novakid – printre companiile private care ofera spatii digitale de invatare

Pentru al doilea an consecutiv, Novakid a fost inclus in topul anual GSV, EdTech Top 150, al companiilor private in spatiul de invatare digitala.

In martie 2022, Novakid a fost inclus si pe lista „Forbes”, in Top 500 cei mai buni angajatori de start-up din America. A fost, de asemenea, recunoscut ca finalist la Premiile EdTech Digest Awards 2022, la categoria „Cea mai buna solutie de invatare a limbilor straine”, iar in iunie 2022 a fost selectat drept „Compania generala a anului pentru invatarea limbilor straine”, in cadrul premiilor EdTech Breakthrough 2022.

Analistii au studiat activitatea a peste 80 de scoli online care opereaza in Europa. Expertii au evaluat numarul de studenti activi si nivelul lor de satisfactie fata de procesul de invatamant, nivelul de pregatire si experienta a profesorilor, precum si preturile.

Combinatia dintre extinderea produselor si inovarea lor in ultimele sase luni a condus la o crestere impresionanta. Am lansat noul nostru curriculum de engleza bazat pe povesti prin joc – Novakid Game World – tuturor elevilor in timpul semestrului 1 (2022) si putem garanta cu mandrie ca metodologia, care se bazeaza pe implicare, ii conduce pe copii spre imbogatirea competentelor lingvistice. Rezultatele tinerilor nostri care invata limba engleza sunt cea mai mare realizare pentru Novakid”, afirma Max Azarov, co-fondator si CEO al Novakid.