Salata de ardei, rosii si ceapa pentru iarna din: rosii, ceapa, usturoi, ardei iute, piper mozaic, ardei grasi, busuioc, cimbru, otet, apa, sare grunjoasa, foi de dafin, ulei.
Gogosari pentru iarna, Salata de iarna, Sote de vinete pentru iarna
GOGOSARI IN OTET: Cea mai bună reţetă
Gogonele in saramura
Ingrediente:
- 2 kg rosii
- 5 cepe albe
- 3 cepe rosii
- 5 catei de usturoi
- 1 ardei iute
- 2 linguri piper mozaic
- 1 kg ardei grasi diferit colorati
- busuioc
- crengute de cimbru
pentru marinata:
- 400 ml otet
- 800 ml apa
- 2 lingurite sare grunjoasa
- 4 linguri zahar
- 2 foi de dafin
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Speli legumele şi le cureţi. Tai roşiile în rondele de 5 mm, ardeii în fâşii subţiri, cepele şi ardeiul iute în rondele mai fine, iar usturoiul în jumătate. Pregăteşti borcane de 720-800 ml. Le speli şi le sterilizezi în cuptor, apoi le laşi să se răcească. E de preferat să ai capace noi, ca să ai siguranţa că etanşează bine.
Vezi Secretele muraturilor – tot ce trebuie sa stii despre cum se pun muraturile
Fierbi pentru 1-2 minute oţetul, apa, sarea, zahărul şi foile de dafin. Pui în borcane câteva boabe de piper, busuioc după gust şi crenguţe de cimbru, apoi aşezi în straturi legumele, alternând culorile.
Printre legume, pui piper boabe, rondele de ardei iute, usturoi şi crenguţe de cimbru. Torni încet marinata, înclinând uşor borcanul, ca să iasă aerul. Ai grijă să acoperi bine legumele şi să pui deasupra, în fiecare borcan, câte o lingură cu ulei.
Stiai ca Murăturile sporesc imunitatea?
Infiletezi capacele şi le păstrezi în cămară. Consumi salata după 2 luni, stropită cu ulei de măsline.
sursa
Related
comments