sibiu_oferte_pensiuni_2013_36773600-1712236Sibiul ocupă locul 6 în top 100 cele mai convenabile oraşe la nivel mondial ce trebuie explorate în anul 2016, conform unui studiu realizat de unul dintre cele mai cunoscute site-uri de căutare de hoteluri din lume.

Fosta Capitală Culturală Europeană este inclusă pentru a treia oară consecutiv în topul anual Best Value Index, însă, de această dată, a reuşit în premieră să urce în top 10, se arată în analiza remisă AGERPRES.

Dacă în cele două ediţii anterioare ale topului Best Value Index, realizate de trivago, Sibiul făcea parte din top 20 destinaţii cu cel mai bun raport calitate-preţ din întreaga lume, alături de Braşov sau Eforie Nord, în acest an este singurul oraş din România recomandat turiştilor interesaţi de vacanţe sau concedii avantajoase pentru anul 2016. Această situaţie se datorează Indicelui său ce a crescut pe lista actuală de la 96,02% la 96,55%. Acesta este calculat pe baza reputaţiei hotelurilor din Sibiu şi a preţurilor medii de cazare ce au scăzut de la 275 lei/seară la 243 lei/seară.

Un oraş din ARDEAL are străzi pavate cu AUR | FOTO

POVESTEA tristă a Transfăgărăşanului, ”drumul dintre nori”, unul dintre cele mai frumoase din România – FOTO

Diavolul și cele 3 pietre ale sale. 1. PIATRA CARE SE MIȘCĂ SINGURĂ în fiecare noapte

Destinaţiile europene care au reuşit să depăşească oraşul românesc în acest top sunt Mostar din Bosnia Herţegovina, Veliko Tarnovo din Bulgaria şi Novi Sad din Serbia. Preţurile medii de cazare pe seară pentru o cameră dublă standard, înregistrate în ultimele 12 luni, sunt de 225 lei, 190 lei şi, respectiv, 239 lei.

Pe primul loc în clasament se află oraşul chinezesc Fenghuang, cu o valoare a indicelui de 98,01%.

În primele zece locuri se mai află alte două oraşe din China – Dali (locul 10) şi Pingvao (locul 5). India este prezentă în acest top cu un singur oraş, Wavanad, aflat pe locul 9.

Pentru realizarea acestui top au fost luate în considerare pentru fiecare destinaţie în parte un număr minim de 50 de unităţi de cazare, ce cuprind cel puţin 150 de evaluări ale utilizatorilor.

economica.net

Related

comments