Din păcate, totul s-a terminat. Pennetta a câştigat cu scorul de 6-1, 6-3 şi s-a calificat în finala de la US Open în doar o oră de joc. Locul 26 WTA, a declarat, vineri, că meciul cu Simona Halep, din sferturile de finală de la US Open, a fost greu, dar este foarte fericită pentru calificarea în finala ultimului Grand Slam al anului.

“Sunt foarte fericită, am jucat bine şi când am fost condusă am revenit. Halep m-a provocat bine, nu a fost uşor. La începutul setului doi nu a fost uşor deloc, dar am reuşit să câştig”, a declarat Pennetta la Eurosport.

Flavia Pennetta a întors totul în favoara ei. A câştigat trei game-uri la rând şi conduce acum cu 4-3.

Simona Halep face un nou break şi conduce cu scorul de 3-1.

Setul doi începe cu câte un break de fiecare parte. Este 1-1 şi Pennetta este la serviciu.

Primul set a fost câştigat de Flavia Pennetta, scor 6-1. Din păacte, Simona Halep pare copleşită de miza meciului.

Flavia Pennetta a reusit un nou break si conduce cu 5-1.

Italianca a servit foarte bine şi s-a distanţat la 4-1. Asta nu înseamnă că Simona nu poate reveni. Hai Simonaaa!!!

Din păcate, primul break e făcut de Flavia Pennetta, care conduce acum cu 3-1.

Flavia Pennetta conduce cu scorul de 2-1 în primul set. Urmează la serviciu Simona Halep.

Ora 18.12: SImona Halep şi Flavia Pennetta încep încălzirea.

Ora 17.58: Mai sunt doua minute până când Simona Halep şi Flavia Pennetta vor intra pe terenul Arthur Ashe pentru a-şi disputa un loc în finala US Open. Multă baftă, Simona!

Generaţii întregi de iubitori ai sportului au aşteptat să apară un nou jucător de geniu în tenisul românesc. După Ilie Năstase, care a rescris prin talentul său istoria sportului alb, acum a venit rândul unei micuţe jucătoare din Constanţa să uluiască lumea prin prestaţiile ei. Cu o voinţă ieşită din comun, cu o putere de luptă pe care nu am mai întâlnit-o la mulţi sportivi români, Simona Halep a ajuns azi idolul unei ţări întregi. Iar azi e rândul nostru să-i arătăm că suntem alături de ea, la unul dintre cele mai importante meciuri din carieră: semifinala de la US Open, contra italiencei Flavia Pennetta

Universul pare că a conspirat pentru ca inimile întregii ţări să poată bate la unison alături de cea a Simonei Halep într-unul dintre cele mai importante meciuri ale tenisului românesc din ultima perioadă: semifinala de la US Open. Parcă o mână divină a strâns norii deasupra New York-ului în seara zilei de joi, astfel încât meciul să fie amânat de la o oră imposibilă – vineri dimineaţă, ora 4.00 (ora României) – într-una mai mult decât perfectă (vineri, ora 18.00, ora României), astfel ca toată ţara să îi poată transmite jucătoarei noastre energia din faţa televizorului. În plus, această amânare îi dă jucătoarei noastre o zi de pauză în plus, să se poată odihni şi recupera după accidentarea din optimile de finală şi să abordeze în formă maximă un meci cu totul special.

Vă invităm să pătrundeţi alături de noi în universul mai puţin cunoscut al jucătoarei noastre şi al partidei care stă să înceapă şi să descoperiţi câteva lucruri neştiute din „bucătăria” unei partide ce poate fi istorică pentru tenisul românesc. De asemenea, vă invităm să îi transmiteţi gândurile bune şi să comentaţi alături de noi această partidă, care va fi transmisă în direct la Eurosport.

Simona Halep e la doar un meci de obţinerea celui mai mare premiu din carieră

Partida cu Flavia Pennetta, din semifinalele US Open, este una importantă pentru Simona nu doar pentru că îi poate aduce a doua calificarea în finala unui turneu de Grand Slam, dar şi pentru că îi poate aduce cel mai mare premiu câştigat vreodată în carieră: cel puţin 1.750.000 de dolari! Aceasta este suma pe care jucătorea noastră o are garantată dacă va ajunge în ultimul act la New York, şi provine din premiul acordat finalistei, 1,6 milioane dolari, la care se adaugă şi bonului de 125.000 de dolari pentru ocuparea locului al treilea în US Open Series, realizat prin acumularea punctelor obţinute în turneele disputate în America de Nord înaintea US Open. Dacă va cuceri titlul aşa cum speră întreaga ţară, ea va veni din State cu o sumă colosală în cont: 3.550.000 de dolari! Aceasta e formată din premiul acordat campioanei de la US Open, 3,3 milioane de dolari, plus bonului pentru US Open Series, care va creşte la 250.000 de dolari.

Simona Halep are acelaşi program înaintea meciurilor

Chiar dacă este o semifinală de Grand Slam, Simona Halep nu va avea un program special înaintea partidei cu Flavia Pennetta. Având în vedere că meciul este programat la ora locală 11.00, Simona nu are prea mult timp liber la dispoziţie. Se va trezi la ora 7.00 – 7.30, va lua micul dejun, după care, în jurul orei 9.00 va pleca spre Flushing Meadows, locul unde se dispută ultimul turneu de Grand Slam al anului. Pe drum va vorbi la telefon cu părinţii ei, care îi dau încredere printr-o simplă vorbă. Încălzirea va începe cu o oră şi puţin înaintea partidei, Simona fâcând în acest interval exerciţii specifice, spinturi, alergare uşoară, exerciţii cu mingi medicinale, cu coarda sau cu o rachetă imaginară. Totul pentru a fi pregătită pentru merea confruntare cu Flavia Pennetta.

Simona Halep va fi încurajată de la distanţă de tatăl ei

Odată cu schimbarea antrenorului, Simona Halep şi-a schimbat şi obiceiurile, iar acest lucru a fost ceva cu totul benefic pentru ea. Românca nu mai e însoţită, ca în anii trecuţi, de membrii familiei, sau de o mulţime de prieteni. Simona poate astfel să se pregătească aşa cum doar ea ştie, fără a fi desturbată de rude şi prieteni care, deşi – evident – sunt bine intenţionaţi, o scot din starea de concentrare pe care trebuie să o aibă. Prezent ieri, la Ovidiu, la meciul Viitorul – CSU Craiova, tatăl Simonei Halep, Stere, a declarat că o aşteaptă acasă cu trofeul: „A luptat ca un soldat din Vietnam contra Victoriei Azarenka. A fost incredibil. Dar încă nu a dat totul din ea. Simona poate mai mult şi va demonstra asta. Eu am încredere că va face minuni. I-am spus să nu vină acasă fără cupă”, a declarat Stere Halep, care vorbeşte zilnic la telefon cu Simona, fata lui cea dragă pentru care şi-a vândut afacerea în urmă cu 7-8 ani. Totul, cu visul de a o vedea o mare campioană. O campioană cu care România se mândreşte acum.

Secretul Simonei Halep: energia interioară

Simona Halep a atras atenţia tuturor prin faptul că nu renunţă niciodată la luptă. Întrebată de unde vine această forţă, deşi este o jucătoare scundă, Simona a dat o explicaţie foarte interesantă: „Tăria mea vine din interior. Cred că îmi vine mai multă putere din interiorul meu în timpul jocului. Nu sunt foarte puternică fizic. După cum vedeţi, nu am muşchi solizi. Nu sunt înaltă. Am putere înlăuntrul meu. Lupt. Totdeauna este ca o mare provocare pentru mine, fiecare punct este o provocare. Aşa ca fac tot ce pot. Alerg după fiecare minge şi asta cred că mă face să fiu mai puternică în acest moment”, a spus Simona Halep. Care a adăugat, spunând că este o calitate moştenită de la părinţi.

sursa