Stantarea foilor de tabla se realizeaza fara incalzire, la rece, prin tratare sub presiune, iar ca urmare a acestei metode suprafata metalului nu se deterioreaza. Orice operatiune de prelucrare a metalelor este precedata de taierea metalului,  in piese de dimensiuni necesare, astfel incat procesul de debitare este poate cel mai necesar tip de prelucrare a metalelor.

Analko

Metoda de stantare confectii metalice la firma Analko se realizeaza cu prese pneumatice de diferite amplificari, pe care sunt instalate stampilele. Aceasta metoda de stampilare permite obtinerea pieselor finite care nu necesita finisare ulterioara, iar deseurile rezultate sunt minime. Exista taieri de separare si taiere de suprafata, cum ar fi indepartarea defectelor metalice si a canelurilor etc. Diverse materii prime si materiale metalice au anumite proprietati chimice si fizice si au nevoie de anumite metode de taiere, care sa indeplineasca cerintele de precizie, calitate, eficienta si productivitate.

Debitare tabla

Taierea metalelor poate fi realizata la rece si cu expunerea la temperatura a metalului. In timpul procesului de debitare tabla, metalul este incalzit pana la un punct de topire de-a lungul unei cai prestabilite si apoi este indepartat. Zgurile si oxizii care se formeaza in timpul procesului de taiere pot fi indepartati, de exemplu, printr-un flux de oxigen de taiere, ca in taierea cu gaz. Exista, de asemenea, metoda de debitare tabla fara incalzire. De exemplu, taierea cu jet de apa, in care jetul de apa amestecat cu un abraziv, taie metalul sub presiune. Aceasta metoda este considerata una dintre cele mai ecologice, deoarece nu sunt utilizate substante nocive. Precizia taierii si calitatea marginilor nu sunt inferioare taierii cu laser. Debitarea metalelor este de asemenea, efectuata cu laser.  Prin taierea de materii prime si materiale metalice cu laser, se obtin sectiuni subtiri si se ofera cea mai mare precizie de taiere, la viteza mare.

Materii prime si materiale metalice

Cu metoda de taiere laser  a metalelor, se executa prelucrarea extrem de precisa si progresiva a materiilor prime si materialelor metalice. Tehnologiile moderne de taiere cu laser, permit taierea oricarei materii prime si materiale metalice. Datorita acestui procedeu de debitare laser, operatiile sunt efectuate foarte rapid, iar taieturile sunt  de inalte de calitate, cu linii de taiere precise. Aceasta metoda de taiere poate fi executata atat pe foi de table zincata sau galvanizata, cat  si pe panouri metalice greu de lucrat, atat plate cat si voluminoase. Tehnologia permite repetarea foarte precisa a liniei de taiere, astfel incat piesele in serie au dimensiuni identice. Debitarea se efectueaza cu o cantitate minima de resturi, datorita pozitionarii automate a piesei cu o precizie ridicata. Efectul termic al laserului asupra metalului este minim, astfel incat produsele nu sunt deformate sau deteriorate. Taierea cu laser le  permite specialistilor de la Analko sa realizeze fante si muchii foarte inguste care sa fie exacte in forma. Prelucrarea produselor din tabla de otel (pana la 5 mm), tuburi cu pereti subtiri din otel profil si produse cu pereti subtiri din aliaje de cupru, produse din aliaje de aluminiu, metale neferoase, cu debitare laser, are un avantaj incontestabil fata de alte tipuri de taiere.