Kombucha este o bautura fermentata care, datorita continutului sau de bacterii sanatoase, se crede ca ofera mai multe beneficii pentru sanatate. Pe ikombucha.ro poti gasi mai multe astfel de ceaiuri care sa te ajute sa obtii avantaje pentru sanatate.

Ceaiul Kombucha este o bautura care a fost consumata in multe tari asiatice de mii de ani. Astazi a castigat popularitate pentru continutul sau ridicat de probiotice, care se crede ca pentru a oferi mai multe beneficii pentru organism.

Este o bautura obtinuta din fermentarea ceaiului, cu specii de ciuperci si bacterii. Aceste ciuperci si bacterii genereaza gaz carbonic, glucoza si alcool etilic. Astfel de componente sunt unite pe suprafata ceaiului, formand astfel o masa gelatinoasa de culoare crema si castane.

Bacteriile si ciupercile utilizate pot varia, in functie de tipul de ceai utilizat si de timpul de preparare.

Pentru ce este kombucha de fapt?

Deoarece este un aliment probiotic, se considera ca poate contribui la sanatatea intregului organism si, in special, a sistemului nervos, muscular si osos.

In plus, fiind facut kombucha pe baza de ceai negru contine o anumita cantitate de cofeina, astfel incat poate contribui, de asemenea, la stimularea sistemului nervos central.

  • Ar putea ajuta la mentinerea unei hidratari bune, fiind o alternativa mult mai recomandata la o bautura racoritoare sau la o apa cu aroma industriala.
  • Poate ajuta la cresterea frecventei urinarii (ceva care poate fi benefic in cazul in care sufera de retentie de lichide, de exemplu).
  • In functie de tipul de ceai utilizat in prepararea sa, kombucha poate avea mai mult sau mai putin polifenoli si, prin urmare, vitamine si minerale.
  • Compusii din kombucha pot ajuta digestia zaharului si pot accelera metabolismul celular.

S-a ajuns la concluzia ca sunt necesare studii suplimentare pentru a evalua beneficiile potentiale ale kombucha la subiectii umani.

A se lua in considerare aceste sfaturi utile

La fel cum va puteti bucura de un suc de fructe de casa, va puteti bucura de o ceasca buna de ceai kombucha.

Cheia ar fi sa inveti cum sa o prepari corect si sa iei in considerare bautura pur si simplu ca o optiune in plus pentru a ramane bine hidratata; nu ca masura preventiva pentru boli sau ca tip de tratament.

Sunt cei care profita de aceasta bautura rece, pentru cele mai fierbinti momente ale verii. In acest caz, ar putea fi considerata o alternativa mult mai recomandata decat o bautura racoritoare sau orice bautura industriala.

Deoarece aceasta bautura trebuie preparata cu zahar, ar trebui sa o consumati cu moderatie, astfel incat sa nu depasiti cantitatea zilnica recomandata de consum, in conformitate cu orientarile furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Nu uita de riscurile pe care le implica realizarea propriului kombucha acasa. Este important sa se faca cu instrumente complet curate, fara urme de sapun si trebuie sa evitati atingerea ciupercii SCOBY cu mainile fara dezinfectare, deoarece poate fi o sursa periculoasa de microorganisme. Daca se manifesta prudenta extrema si totul se face in mod corect, nu trebuie sa apara nicio problem in prepararea unei bauturi, acasa.