haloimidjfgdlsgh-465x215-1851532„În Siria, Rusia are parte de mai multă opoziţie decât Statul Islamic”, scrie Le Monde.

„Aviaţia rusă a efectuat marţi 20 de raiduri şi a lovit 12 poziţii ale Statului Islamic în Siria, a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia TASS. ”Echipaje SU-34, SU-24M şi SU-25 au lansat atacuri asupra a 12 ţinte, reprezentând puncte de comandă, infrastructură, tabere de pregătire şi baze ale luptătorilor din grupările teroriste ale Statului Islamic”, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului menţionat, generalul Igor Konaşenkov. Piloţii americani de pe avioanele de vânătoare F-16, care decolează din Turcia, au intrat pentru prima oară în contact vizual cu avioane ruseşti în urmă cu două zile în spaţiul aerian al Siriei, a declarat pentru CBS comandantul forţelor aeriene ale SUA, generalul locotenent Charles Brown, citat de mass-media internaţională.

A început al treilea RĂZBOI MONDIAL: Trebuie să luptaţi împotriva jihadiştilor din Statul Islamic, aceşti IMPOSTORI ai ISLAMULUI care acţionează la nivel mondial

Rusia avertizează: Armata Ucrainei se pregăteşte de RĂZBOI cu ROMÂNIA. Kievul neagă, MAE român cere explicaţii

Potrivit generalului american care coordonează campania aeriană a SUA în regiune, avioanele ruseşti s-au apropiat la 5 octombrie de cele americane la o distanţă mai mică de 30 km, astfel încât piloţii US Air Force i-au putut observa vizual prin camerele lor de ochire prin radare aflate la bord. El a spus că ruşii s-au apropiat cel mai mult de dronele americane. Ministerul turc al Apărării a sugerat Rusiei ca cele două părţi să ia în considerare crearea unui grup comun de lucru pentru a coordona acţiunile legate de loviturile aeriene ale Rusiei în Siria. Pentagonul somează Rusia să accepte reguli privin efectuarea raidurilor aeriene în Siria. Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, a cerut marţi Rusiei să răspundă rapid propunerilor privind instituirea unor reguli la efectuarea raidurilor aeriene în Siria, condamnând “încălcarea iresponsabilă” a spaţiului aerian turc. “Denunţăm grava încălcare iresponsabilă şi neprofesionistă a spaţiului aerian turc”, a declarat Ashton Carter. Oficiali militari din Statele Unite şi Rusia au discutat săptămâna trecută despre instituirea unor protocoale pentru evitarea incidentelor aeriene în Siria, în contextul începerii raidurilor aeriene ruse”, mai scrie Le Monde.

“Bremmer: “Am făcut deja un pas dincolo de un război de proximitate în Siria”, scrie portalul de ştiri Business Insider.

“Dinamica războiului civil sirian, care a început în martie 2011, s-a schimbat drastic săptămâna trecută, când avioane de război rusești au început să bombardeze rebelii sprijiniţi de SUA în vestul Siriei și în nord sub pretextul loviturilor împotrivit grupării Stat Islamic. Acum un război – care a văzut Vestul, Turcia și ţările din Golf, alături de dezertorii din armata siriană, luptând împotriva regimului Bashar al-Assad sprijinit de Rusia şi de forţele iraniene – a atins un nou nivel. “Ne-am mutat deja cu un pas dincolo de războiul de proximitate, în cazul în care americanii/europenii și rușii înarmează două părți opuse într-un război … unde rușii luptă acum direct împotriva forţelor sprijinite de Occident”, a declarat Ian Bremmer, preşedintele  Grupului Eurasia Group, pentru Business Insider. “Pericolul este că mergem înainte cu toate acestea.”

Continuare…

Related

comments