Dupa cum sugereaza si numele, asigurarea facultativa a locuintei este esentiala, dar nu obligatorie pentru proprietarii de case. Daca trebuie sa va asigurati casa depinde de alegerea proprietatii. Asadar, din perspectiva strict legislativa, asigurarea optionala a locuintei nu este obligatorie pentru proprietarii de locuinte, fie ca sunt rezidenti acolo sau nu. Pe de alta parte, indiferent de situatie, este indicat sa achizitionati o asigurare optionala de locuinta pentru ca inevitabilul se poate intampla oricand.

De exemplu, in caz de daune din dezastru, apa, incendiu sau furt, in absenta asigurarii optionale a locuintei, proprietarul neasigurat este singurul responsabil financiar pentru daunele de care a avut parte. Practic, daca locuinta pe care o detii este distrusa de un incendiu si nu ai asigurare de locuinta, atunci este evident ca nu vei putea obtine despagubiri. De asemenea, in cazul unui furt, fara asigurare optionala a locuintei, trebuie sa actionati personal in justitie impotriva persoanei responsabile.

Acoperirea asigurarii optionale de locuinta pentru bunurile prezente in casa reprezinta o adevarata valoare adaugata. La semnarea contractului, brokerul va evalua cantitatea totala de mobilier, electrocasnice, echipamente de inalta tehnologie si nu numai. Cel mai simplu mod de a gasi o asigurare completa a locuintei este sa faci o simulare pe site-ul TCV. Pentru a obtine o asigurare optionala a locuintei, tot ce trebuie sa faceti este sa furnizati cateva informatii personale si sa specificati articolele pe care le-ati achizitionat si le asigurati.

Apoi vi se va prezenta o pagina despre cotatiile de asigurari de locuinta si va trebui doar sa faceti alegerea care este cea mai convenabila pentru voi in functie de bugetul alocat. La TCV nu doar ca se economisesc bani, insa orice persoana ajunge sa ramana fara nicio grija. Altfel iti traiesti viata cand stii ca orice problema cu care te-ai putea confrunta se va rezolva fara nici cel mai mic efort.

Aceasta asigurare optionala a locuintei este la fel de utila pentru proprietari si chiriasi si se poate asemana cu una CASCO pentru masina. Asadar, orice accident sau daune specificate in contract, indiferent de cauza sau faptuitor, poate fi mai usor acoperit si platit de catre asigurat prin polita optionala achizitionata. Solutii si oferte pentru toti cei interesati, inclusiv asigurari de baza si polite personalizate. In ceea ce priveste pretul unei astfel de asigurari, acesta va fi calculat pe baza mai multor factori precum bugetul disponibil, riscul de subscriere, valoarea despagubirii si nu numai. Este mai simplu sa apelezi la TCV atunci cand ai nevoie de o asigurare facultativa pentru locuinta ta si aici nu trebuie sa faci nici cel mai mic compromis.