Una dintre cele mai importante schimbări tehnologice în supravegherea video din ultimii ani a fost înființarea de camere supraveghere exterior . Noile dispozitive oferă multe avantaje, cum ar fi rezoluția înaltă și utilizarea rețelelor existente. Camerele de supraveghere sunt cu adevărat cea mai bună alegere și au foarte multe avantaje. Tehnologia de supraveghere video pentru cea mai bună calitate a imaginii joacă un rol important în alegerea camerei potrivite.

Dacă se doreste cumpararea unei camere de supraveghere nouă , trebuie decis în prealabil dacă trebuie cumpărat un model digital sau analog . Ambele sisteme au multe avantaje, iar alegerea optimă este determinată de utilizarea intenționată. Camerele analogice sunt de obicei mai ieftine de cumpărat. În schimb, camerele IP impresionează prin calitatea și flexibilitatea ridicată a imaginii.

Camerele IP digitalizează și comprimă semnale analogice. Semnalele înregistrate sunt apoi trimise către un dispozitiv de stocare printr-o conexiune de rețea, fie wireless, fie prin cablu. Un protocol de rețea standardizat, așa-numitul protocol IP , este utilizat pentru a transmite datele video. Pe comenzi.ro exista numeroase modele de camere pe care sa le utilizezi.

Imaginile înregistrate sunt alcătuite dintr-un anumit număr de puncte de imagine, care se mai numesc pixeli. O cameră full HD foarte bună funcționează, de exemplu, cu 1920 x 1280 pixeli, ceea ce duce la o rezoluție totală de 2 megapixeli. Datorită rezoluției foarte mari, se pot realiza înregistrări detaliate excelente chiar și atunci când se monitorizează suprafețe mari, iar recunoașterea fețelor sau a plăcuțelor de înmatriculare nu este de obicei o problemă pentru camerele de rețea .camera-supraveghere-wireless

Camerele analogice procesează semnale analogice și le trimit către dispozitivul final dorit, cum ar fi un video recorder, printr-un cablu coaxial . Înregistratorul video convertește apoi semnalul analog într-un semnal digital, astfel încât fișierul să poată fi salvat pe un mediu de stocare. Camerele standard funcționează cu o rezoluție de 720 x 576 pixeli. Spre deosebire de camerele IP, rezoluția este mult mai mică. Camerele analogice clasice nu sunt, prin urmare, potrivite pentru monitorizarea suprafețelor mari.

Datorită utilizării tehnologiilor moderne, cum ar fi standardul HD TVI, camerele analogice pot produce și înregistrări video de înaltă calitate. Sistemul hibrid folosește cabluri coaxiale precum RG59 sau RG6, care pot parcurge distanțe de până la 500 de metri . Datele de imagine necomprimate de la camerele analogice sunt trimise în timp real prin acest cablu către înregistrator, care apoi procesează aceste date. Marele avantaj al acestei tehnologii este că aceste camere analogice existente pot fi amestecate cu o cameră HD TVI de înaltă rezoluție și operate împreună. În plus, cablurile coaxiale utilizate asigură disponibilitatea rapidă a imaginilor live sigur. Nu există nici o întârziere, cum ar fi, de exemplu, cu o legătură radio.

O cameră de rețea își poate trimite imaginea și datele video criptate direct către un server web sau un dispozitiv mobil. Utilizatorii camerelor digitale de supraveghere au astfel avantajul de a-și putea accesa videoclipurile în orice moment. În schimb, camerele analogice clasice își trimit datele către înregistratoare, DVD playere sau televizoare. Prin urmare, interogarea datelor este întotdeauna legată de locație. O cameră de supraveghere IP de obicei oferă, de asemenea, o calitate mai bună a imaginii.