Prăjiturile sunt, pentru mulţi dintre noi, cel mai aşteptat moment al mesei. De data asta, nu trebuie să-ţi faci griji din cauza problemelor tale de diabet, deoarece te poţi delecta cu aceste dulciuri care nu au niciun strop de zahăr.

Ingrediente Tort cu cremă de vanilie

Pentru blat Tort cu cremă de vanilie
5 ouă 4-5 linguri îndulcitor 250 g făină 5 linguri ulei 1 praf de sare coaja de la 1 lămâie

2-3 linguri cacao

Pentru cremă Tort cu cremă de vanilie 7 gălbenușuri 75 g îndulcitor 2 linguri lapte 250 g unt

2 linguri esenţă de vanilie

Pentru glazură
200 g cremă de cacao fără zahăr

Tort Medenei

Tort de brânză cu vişine şi frişcă

Tort de inghetata cu ciocolata

Mod de preparare

Pentru blat, separi albușurile de gălbenușuri. Baţi albușurile cu un praf de sare și presari îndulcitorul din Stevia în ploaie. Freci gălbenușurile cu uleiul turnat în fir subţire, ca la maioneză. Combini făina cu cacaua și o încorporezi în bezea, amestecând continuu, apoi adaugi, în fir subţire, crema de gălbenușuri și coaja rasă de lămâie. Torni compoziţia într-o formă rotundă de tort și o dai la cuptor până trece testul scobitorii. Lași blatul la răcit, apoi îl tai în trei felii egale. Pentru cremă, mixezi gălbenușurile cu îndulcitorul din Stevia până devin o cremă. Torni laptele și amesteci până se omogenizează. Pui gălbenușurile pe baie de aburi și amesteci până când compoziţia se îngroașă. Dai deoparte și lași crema la răcit. La final, încorporezi untul la temperatura camerei și esenţa de vanilie și amesteci până când crema capătă o consistenţă fină. Întinzi pe prima felie de blat jumătate din cremă, așezi a doua felie și pui restul de cremă și adaugi ultima felie de blat. Îmbraci tortul în crema de cacao Sweet&Safe și îl dai la rece câteva ore.

click

Tort cu cappuccino, ciocolata si vanilie

Tort cu cafea, vanilie si glazura de ciocolata

Related

comments